На чемпіонаті Європи з кросу збірна України виступить повним складом

267
Рішенням тренерської ради, на чемпіонаті Європи-2015 з кросу, який відбудеться 13 грудня у французькому містечку Єр, що на Лазурному березі, Україна буде представлена повними командами в усіх видах програми.
 
Як розповів прес-службі ФЛАУ головний тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко, змагання у Франції проходитимуть у шести видах програми: юніорки (дистанція 4 км), юніори (6 км), молодь-жінки (6 км), молодь-чоловіки (8 км), жінки (8 км) та чоловіки (10 км). І на кожній дистанції від України виступатимуть по чотири учасники. Згідно критеріям відбору, атлети, які посядуть на чемпіонаті України з кросу (13-14 листопада, Луцьк) місця з 1-го по 4-е, будуть рекомендовані для участі в чемпіонаті Європи. Дистанції на національній першості будуть такими ж, як і на континентальній.
 
Отож, підсумував Юрій Миколайович, вітчизняним кросменам є за що боротися у Луцьку. Також він зазначив, що найбільші надії керівництво збірної покладає на виступ у Франції наших молодіжних команд, в яких останнім часом з’явилося декілька яскравих прізвищ. Зокрема це Микола Нижник, який у вересні показав дуже високий час у бігу на 5000 метрів (13.37,95), та Вікторія Калюжна – вона на цій же дистанції виграла бронзову нагороду на молодіжному чемпіонаті Європи у Таллінні з новим рекордом України у своїй віковій групі –  15.38,38.