Зі світу по нитці: повернення лідерів і зміна тренера

263
Олімпійська чемпіонка і діюча чемпіонка світу з семиборства, британка Джессіка Енніс-Гілл три тижні тому почала підготовку до Ігор-2016. У Ріо-де-Жанейро вона прагне захистити титул.

 
Рішення щодо завершення кар’єри британка прийме після Олімпіади. «Складно зрозуміти, коли потрібно зупинитися. Але я хочу це зробити, коли буду на вершині», – сказала Енніс-Гілл.
 
***
 
Рекордсменка Німеччини зі стрибків у висоту Аріане Фрідріх має намір узяти участь у трьох турнірах зимового сезону. Спортсменка не виходила у сектор з 2013 року через травми. 12 вересня 2014 року вона стала мамою.
 
Після тривалої паузи, пов’язаної з травмою, до тренувань повернувся рекордсмен Німеччини зі стрибків з жердиною Бйорн Отто. Срібний призер Олімпійських ігор останній повноцінний сезон провів у 2013 році, коли виграв бронзову медаль чемпіонату світу. Тепер у його планах зимовий сезон й Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро. Проте конкретних завдань на турніри атлет поки що не ставить.
 
***
 
Олімпійська чемпіонка з бігу на 400 метрів з бар’єрами росіянка Наталія Антюх повернеться до змагань у зимовому сезоні. Готуватися вона почала 10 жовтня. Протягом двох останніх років вона взяла участь лише у двох турнірах.
 
Багаторазова олімпійська чемпіонка, чемпіонка і рекордсменка світу простонеба росіянка Єлєна Ісінбаєва має намір не лише виступити на Олімпійських іграх, а й повернути собі світовий рекорд зі стрибків з жердиною у приміщенні. У 2013 році її 5,01 м перевершила американка Дженніфер Сюр (5,02 м).
 
***
 
Шведська стрибунка у висоту Емма Грін змінила тренера. Відтепер спортсменка працюватиме з Пером Таденрудом. За її словами, після травм їй був необхідний ковток свіжого повітря. До цього Грін співпрацювала зі своїм колишнім чоловіком Янніком Трегаро.
За матеріалами EMEnews
Фото: Getty Images for IAAF