Зі світу по нитці: нові претенденти на звання найкращих і ранній відбір у Ріо

319
Список претендентів на звання найкращих легкоатлетів світу у 2015 році поповнився іменами представників бігу по шосе – кенійцем Еліудом Кіпчоге і ефіопкою Маре Дібабою.

Кіпчоге цього року виграв Лондонський марафон з найкращим результатом сезону у світі (2:04.42 год), після чого поліпшив час на Берлінському марафоні (2:04.00).
 
Дібаба почала рік з перемоги на марафоні у Сямені, потім фінішувала другою на марафоні у Бостоні і виграла «золото» у цій дисципліні на чемпіонаті світу у Пекіні.
 
Крім Кіпчоге і Маре Дібаби на звання найкращих легкоатлетів року у світі претендують спринтери Дафне Шипперс і Усейн Болт і бігуни на середні і довгі дистанції Мо Фара і Гензебе Дібаба. Уього до списку ввійде по дев’ять атлетів серед жінок і чоловіків. Імена переможців оголосять 28 листопада.
 
***
 
Іспанські скороходи Хесус Анхель Гарсія і Мігель Анхель Лопес наступного року представлять свою країну на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро і на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби у Чебоксарах.
 
Для 46-річного Гарсія це буде сьома Олімпіада у кар’єрі. Настільки раннє включення до команди він, за словами Федерації легкої атлетики Іспанії, заслужив своєю чудовою кар’єрою і успішним виступом на чемпіонаті світу у Пекіні (9-й на дистанції 50 км).
 
Лопесу право участі забезпечив титул чемпіона світу зі спортивної ходьби на 20 км.
 
Вже відомо, що разом з Лопесом і Гарсія на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби також виступить Марія Хосе Повес, яка фінішувала у Пекіні десятою.
 
***
 
Французький спринтер Крістоф Леметр продовжить співпрацю зі своїм наставником П’єрром Карра, проте до тренувального процесу також долучиться Лоренс Білі. Спеціалісти працюватимуть з атлетом 50:50, щоб досягти якомога ефективнішого результату у його підготовці.
 
***
 
Сергій Шубенков і Марія Кучина були визнані найкращими легкоатлетами року у Росії. Обоє виграли золоті медалі на чемпіонаті світу у Пекіні з бігу на 110 метрів з бар’єрами і зі стрибків у висоту відповідно.
 
При цьому Кучина зазначила, що пропустить чемпіонат світу-2016 у приміщенні. Однак при цьому атлетка повідомила, що інші старти зимового сезону присутні у її календарі. Зокрема, вона має намір виступити на «Русской зиме», а також узяти участь у турнірі у Чехії і у чемпіонаті Росії у приміщенні.
 
Шубенков пропускатиме увесь зимовий сезон-2016, а спеціальну підготовку д Олімпіади в Ріо-де-Жанейро почне у січні.
 
У той же час стало відомо, що росіянка Єкатєріна Конєва спробує відібратися до команди і виступити на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у двох дисциплінах – потрійному стрибку і стрибках у довжину.
За матеріалами IAAF, EMEnews, Rusathletics.com
Фото: Getty Images for IAAF
Попередня статтяДо уваги ЗМІ! Акредитація на чемпіонат Європи-2015 з кросу
Наступна статтяЗі світу по нитці: претенденти від ІААФ і ЕА