Армійські арени слугуватимуть легкій атлетиці

238
Цього тижня відбулася зустріч керівництва ФЛАУ – президента Ігоря Гоцула та генерального секретаря Михайла Медведя – з керівництвом Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.
 
– Наша Федерація вже давно веде переговори з ЦСК ЗСУ про необхідність і можливість використання трьох армійських баз – київського стадіону СКА, львівського легкоатлетичного манежу та бази «Тисовець» у середньогір’ї у Львівській області, – розповідає Ігор Гоцул. – До рішення цього питання підключилися Мінмолодьспорту та НОК України разом з їхніми очільниками Ігорем Ждановим та Сергієм Бубкою. Розуміння, що у розвитку цих об’єктів зацікавлені усі сторони, є. Нещодавно Міністр оборони України Степан Полторак віддав розпорядження щодо реальних дій, пов’язаних з реалізацією цих намірів.
 
Зокрема, на базі «Тисовець» вже почалася реконструкція готелю та низки інших приміщень, другою чергою планується спорудження невеличкого стадіону з синтетичним покриттям. Для нас це буде важлива складова, адже середньогір’я в підготовці легкоатлетів відіграє значну роль. Також обладнується зараз готель у Львові і ми розраховуємо, що потім відразу буде реконструйовано манеж, а саме – постелене нове покриття. В самій споруді вже проведений певний обсяг робіт і її стан вже не викликає таких серйозних нарікань, як раніш.
 
Щодо столичного стадіону СКА на Повітрофлотському проспекті, то тут мова йде про практично повну його реконструкцію: обладнання повноцінної стандартної сертифікованої легкоатлетичної арени, поруч з нею – розминочного стадіону та полів для метань.
 
Ось з метою реалізації цих намірів і розпорядження Міністра оборони ми і зустрічалися. ФЛАУ надала повну консультацію, на що необхідно звернути увагу, які нюанси врахувати, домовилися про взаємодію у просуненні цього питання і послідуючу експлуатацію споруд. Процес пішов! Він не швидкий, зрозуміло, бо мова йде про достатньо великі кошти. Але можна розраховувати на те, що вже наступного року ми вже матимемо перші результати. Наприклад, плануємо завершити стадіон у Тисовці.