Світ дізнався імена найкращих легкоатлетів 2015 року

284
 
Найкращими легкоатлетами 2015 року у світі за версією ІААФ стали американський багатоборець Ештон Ітон і ефіопська бігунка на середні й довгі дистанції Гензебе Дібаба.

 

Обоє атлетів у 2015-му встановили світові рекорди у своїх дисциплінах і виграли «золото» чемпіонату світу.

 
Ітон став першим десятиборцем, якому вдалося виграти титул найкращого атлета року. На чемпіонаті світу у Пекіні він переміг зі світовим рекордом з десятиборства, покращивши своє ж досягнення трирічної давнини. «Хоча мене й нагороджують, я не переміг Усейна Болта чи Крістіана Тейлора. Вони одні з найталановитіших і найкращих атлетів усіх часів. Для мене велика честь бути серед них», – зазначив Ештон Ітон.
 
Дібаба встановила світовий рекорд у приміщенні з бігу на 5000 метрів, а влітку перевершила один з найстаріших світових рекордів і з бігу на 1500 метрів. Саме у цій дисципліні вона стала чемпіонкою світу, а на «п’ятірці» фінішувала третьою. «У мене був чудовий сезон. Я дійсно насолоджувалася змаганнями по всьому світу: від Монако, де встановила світовий рекорд, до Пекіна, де нарешті виграла титул чемпіонки світу, – сказала Гензебе Дібаба. – Я б хотіла висловити шану Дафне Шипперс й Аніті Влодарчик, які були неймовірні протягом усього року».
 
Найкращими юними атлетами 2015 року визнані спринтери — японець Абдул Хакім Сані Браун і американка Кендейс Гілл. Серед ветеранів перемогли британець Девід Гіт і німкеня Зільке Шмідт. Найкращим тренером став наставник Дафне Шипперс голландець Барт Беннема. Ефіопка Алмаз Айяна отримала нагороду IAAF GOLDEN SHOE від Adidas. Найкращим журналістом було названо британця Пета Батчера.
Фото: © Giancarlo Colombo / IAAF
Попередня статтяВідеоурок «Дитяча легка атлетика IAAF» від ФЛАУ та «Nestle Україна»
Наступна статтяКомісія атлетів ІААФ отримала нову шістку