Главан найшвидший, навіть знаходячись в процесі набору форми

239
19 грудня у Сумах відбулися всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби на честь Олімпійського чемпіона Володимира Голубничого, які мали статус фіналу Кубка України.
 
В них взяла участь рекордна кількість скороходів – 175! І це не зважаючи на те, що ціла група лідерів зараз знаходиться на зборах в середньогір’ї на Іссик-Кулі, в Киргизстані. Найіменитішим серед учасників був переможець Кубка світу Ігор Главан з Київщини, який і виграв у Сумах найпрестижнішу дистанцію – 5000 метрів (19.25,67).
 
– І це незважаючи на те, що він зараз за індивідуальним планом лише набирає форму, знаходиться в тренувальному процесі, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко. – Так що його формою на даний момент я задоволений. Як задоволений залишився і іншими моментами: змагання були проведені на дуже гарному рівні, порадувала кількість учасників, а також захоплююча боротьба, яка точилася на «п’ятірці». Главану гідну конкуренцію склали житомирянин Олександр Венгловський та наш ветеран з Сумщини Олексій Шелест, який показав один з найкращих своїх результатів. У жінок на дистанції 5000 метрів перемогла місцева атлетка Інна Кашина (21.46,21). Також ми переглядали на цих змаганнях наших юнаків, юніорів та молодь, зокрема тих, хто претендує на участь в командному чемпіонаті світу-2016. Тут слід відзначити Сергія Світличного (Сумська обл.) та Кирила Андрущенка (Київська обл.).
 
Командний залік змагань виграла Сумська область, друге місце посіли представники Житомирщини, третє – Київщини.