Юлія Левченко: «Мій головний старт в наступному році – юніорський чемпіонат світу»

241
У столичному легкоатлетичному манежі міської ШВСМ завершився командний чемпіонат Києва у приміщенні.
 
У другий день змагань найбільше порадували результатами представники стрибкових дисциплін. У стрибках з жердиною серед чоловіків з пристойних 5 м 10 см розпочав сезон срібний призер юнацького чемпіонату світу-2015 17-річний Владислав Малихін. У жінок результат 4.00 приніс перемогу Яні Гладійчук.
 
Також доволі непогані цифри, як для початку сезону, були зафіксовані у секторі для стрибків у висоту у жінок. Там перемогу здобула золота медалістка Юнацьких Олімпійських ігор-2014 киянка Юлія Левченко – 1 м 85 см.
 
– Я вважаю, що досить гарний результат як для перших змагань, – розповідає Юлія. – Відверто кажучи, навіть не очікувала, тому що самопочуття було не дуже. Психологічно була не зовсім готова. Але так я дуже задоволена, дуже солідний результат.
 
– Задоволені тим, як пройшла підготовка до сезону?
 
– Підготовка була класною, були на двох зборах. Відчувалося, що додаються сили, йдуть на користь ці збори. В мене був затягнувся змагальний сезон, після чемпіонату світу ще на три старти з’їздила, де дуже вимоталася, як фізично, так і психологічно. Тому я чекала на тренувальний процес, вже була скучила за ним. Тренуватися було одне задоволення.
 
– На 2016-й рік ставите перед собою мету відібратися на чемпіонат світу у приміщенні та на Олімпійські ігри?
 
– Я хочу перш за все зосередитися на своїх змаганнях – юніорському чемпіонаті світу. Олімпіада, Портленд – це все чудово, але потрібно налаштовуватися на те, що по силах в моєму віці. Звичайно буде супер, якщо вийде відібратися на великі дорослі змагання. Але то не є пріоритетом – у нас в Україні вистачає гарних висотниць, які також можуть показати пристойні результати. Як вийде. Буду сподіватися на краще.
Попередня статтяТри нових рекорди львівського «Фестивалю бігу»
Наступна статтяЗі світу по нитці: плани-2016 від Баршима і Лічвінко