Голосування за найкращих європейських атлетів у грудні-2015

285
ЄА розпочала голосування за найкращих легкоатлетів грудня у Європі. Здебільшого на це звання претендують представники бігових дисциплін, а саме – кросу. Проте є серед них і стрибунка з жердиною.

 
Фінка Вільма Мурто 21 грудня, у Тампере, встановила найкраще досягнення Європи у приміщенні у віковій категорії U18 (4,40 м). 27 грудня, на змаганнях у Сомеро, покращила його – 4,45 м. Тоді ж вона намагалася подолати 4,50 м і тим самим перевершити найкраще досягнення світу (4,46 м, встановлене китаянкою Чжан Йіннін у березні 2007 року), проте планка на цій висоті юній атлетці поки що не підкорилася.
 
Крім Мурто на звання найкращої атлетки грудня у Європі претендують бельгійка Луїз Картон, голландка Сіфін Хассан, німкеня Констанце Клостергальфен й ірландка Фіоннуала МакКормак. Серед чоловіків п’ятірку кандидатів склали італієць Йеманеберхан Кріппа, іспанці Карлес Кастільєхо й Альваро Мартін, британець Джонатан Дейвіс, а також турок Алі Кайя.
 
Свої голоси за спортсменів ви можете віддати на офіційних сторінках ЄА у Facebook і Twitter до 8 січня, 00:00 за європейським часом.
За матеріалами офіційного сайту ЄА