Володимир Рудюк: «Закріплюємо успіхи минулого року»

221
Президент ФЛА Волинської області Володимир Рудюк на прес-конференції  на стадіоні «Авангард» розповів найближчі перспективи легкої атлетики регіону та підвів підсумки перших великих змагань 2016 року.
 
Про сертифікацію «Авангарду»:
– IAАF розглянула нашу заявку на сертифікацію «Авангарду» і схвалила її. Аби забрати сам сертифікат, залишилося дотягнути технічні деталі. Думаю, що це відбудеться вже у лютому. Отож, «Авангард» матиме сертифікат 2 категорії, який уможливить проведення в Луцьку змагань рангу чемпіонату Європи.
 
Про «прорубування» заборони: 
– Реконструкція «Авангарду», його сертифікація і наповнення змаганнями стали сходинками для початку подачі заявки нашого стадіону на проведення Кубку Європи 2017 року у бігу на 10 000 м. Над цим вже зараз працює відповідний оргкомітет. Взагалі, Луцьк вже весною 2016 року може стати своєрідним криголамом, який зламає лід, тобто заборону на проведення в Україні офіційних легкоатлетичних змагань. Її Європейська атлетика запровадила після початку війни з Росією. У квітні-травні цього року в Луцьку відбудуться матчеві легкоатлетичні зустрічі, на які приїдуть спортсмени із декількох європейських країн.
 
Про командний чемпіонат України в Запоріжжі:
– Восьме і п’яте місця команд Волинської області на дорослому командному і юнацькому чемпіонатах України в Запоріжжі у приміщенні – дуже хороший результат, оскільки в нас фактично ще не має бази підготовки в умовах зими. Відтак, велика подяка спортсменам і тренерам, які зуміли підготуватися і взяти стільки призових місць.
 
За інформацією прес-служби ФЛА Волинської області
Попередня статтяПравила змагань ІААФ на 2016-2017 роки українською мовою
Наступна статтяУкраїнки на PSD Bank Meeting