Андрій Каратєєв: «У багатьох видах юнаки виявилися кращими за юніорів»

208
12-13 лютого уСумах відбувся чемпіонат України серед юніорів у приміщенні. На цих змаганнях відбувся відбір до збірної України, яка 27 лютого у Мінську візьме участь у матчевій зустрічі з однолітками з Білорусі та Литви.
 
– На цьому чемпіонаті, який зібрав майже 450 атлетів, ми вперше в сезоні зуміли переглянути усіх юніорів разом, – розповідає старший тренер з резерву збірної України Андрій Каратєєв. – Багато хто з них вже виступав цього року у дорослих змаганнях, регіональних, але загальну картину можна побачити лише на такому старті, коли хлопці та дівчата зібралися усі разом. Також хотілося побачити на тих юнаків, які перейшли в юніорський вік. Все-таки юнацькі та юніорські змагання відрізняються між собою. Хтось впорався з цим переходом, комусь потрібно ще тренуватися.
 
Більшість лідерів підтвердили свій клас. Відзначу висотника Олександра Бараннікова з Бердичева та у потрійному стрибку харків`янина Павла Безніса, які перемогли з особистими рекордами – 2 м 22 см та 16 м 05 см відповідно. Також гарно себе проявили киянка Юлія Левченко (висота, 1.86), Владислав Малихін з Київщини (жердина, 5.10). На 400-метрівці у юніорок усі були в очікуванні гарної боротьби між Анастасією Бризгіною (Луганська обл./Запорі зька обл.) та вінничанкою Джойс Кобою. Але, нажаль, її не вийшло. Джойс впала після 200 метрів дистанції при вході у віраж, і фінішувала Настя вже без своєї головної суперниці. Проте все одно показала доволі високий результат (54,80), з яким вона, на мою думку, навіть у протистоянні з дорослими суперницями була б на провідних ролях.
 
Аліна Шух з Київщини у Мінську буде змагатися у п`ятиборстві, але в Сумах її тренери попросили нас дозволити їй виступати в окремих видах. І три з двох вона виграла – штовхання ядра (13.82) та стрибки у довжину (6.00), а у стрибках у висоту була другою (1.80) після Юлії Левченко. Зазначу, що Аліна за віком ще може виступати, та й робить це, у юнацькій категорії. Взагалі хочу відзначити, що у багатьох видах юнаки у нас виявилися кращими за юніорів. Це, зокрема, стосується середніх бігових дистанцій у дівчат, а також стрибків у довжину у хлопців. І тут стає запитання – де ж у юніорів наші стрибуни у довжину та штовхальниці ядра, які програють спортсменці юнацького віку, та ще й з багатоборства?!
 
Отже, тепер ми в очікуванні змагань у Мінську, куди поїде по 12 юніорів та юніорок. 
Попередня статтяМихайло Кохан встановив найвище досягнення України з метання молоту!
Наступна статтяУкраїнка виграла марафон у Лос-Анджелесі