Перевірка боєм перед чемпіонатом України

225
17 лютого у столичному легкоатлетичному манежі КМШВСМ відбувся Кубок України у приміщенні. Нормативів на чемпіонат світу у Портленді та на Олімпійські ігри на цих змаганнях нікому виконати не вдалося, але низка цікавих результатів зафіксована була.
 
У стрибках у довжину у чоловіків відразу трьом атлетам вдалося подолати позначку у сім з половиною метрів. Луганчанин Тарас Неледва виграв з результатом 7.84, другим став Сергій Крук з Тернопільщини (7.76), третім – Сергій Нікіфоров з Київської області (7.64).
 
Лідерка світового сезону у п’ятиборстві Анастасія Мохнюк, після того, як на командному чемпіонаті України у Запоріжжі у січні набрала 4745 очок, як і обіцяла, тепер відпрацьовує окремі види. На Кубку України бігла 60 метрів з бар’єрами і виграла фінал – 8,29.
 
Високим результатом відзначився переможець змагань зі штовхання ядра серед чоловіків. Нажаль для нас, це був не українець, а гість з Молдови Іван Ємільянов – 19.03. Шість сотих секунди не добігла до нормативу на чемпіонат світу на 60-метрівці киянка Марія Мокрова – 7,38. Цікавим вийшло протистояння у бігу на 400 метрів серед жінок між житомирянкою Юлією Олішевською та Ольгою Земляк (Київ/Рівненська обл.). До цієї дисципліни зараз особлива увага, адже у Портленді керівництво збірної планує виставити для участі жіночу естафетну команду 4х400 метрів. Київську суперечку виграла Олішевська – 54,09 проти 54,22 (особистий норматив на чемпіонат світу складає  53,15).
 
– В тому, що тут нікому не вдалося виконати нормативів, проблеми не вбачаю, – підвів підсумки Кубку України в.о. держтренера з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник. – Була показана низка високих результатів ще перед цими змаганнями. Дехто з лідерів у Києві зараз не виступав, а багато хто на даний період багато знаходиться на «загрузці», адже залишається усього тиждень до головного старту сезону, чемпіонату України. Ось в Сумах ми і очікуємо на високі показники. Ну а серед сьогоднішніх результатів особливо хочу відзначити чоловічі стрибки у довжину. Так, це ще результати не світового рівня, але тенденція до покращення ситуації в цій дисципліні проглядається.