Збірна України перемогла на міжнародній матчевій зустрічі U20

323
Шість збірних – України, Білорусі, Латвії, Литви, Туреччини і Франції – зібралися 27 лютого у Мінську, щоб узяти участь у міжнародній матчевій зустрічі U20. Зі 117 очками переможцем стала саме наша команда. Білорусів українські атлети обійшли на два пункти. Трійку призерів у командному заліку замкнули французи.

 
У секторі для стрибків у висоту як серед юніорів, так і серед юніорок перемагали українці. Олександр Баранніков настрибав 2,18 м, а Юлія Левченко – 1,88 м.
 
«Я у хорошій формі. Два тижні тому встановив особистий рекорд. Тут хотів перевершити його і подолати 2,24, але не зміг за нього поборотися: у секторі лишився один, конкуренції не було і не вдалося себе «завести», – розповів Баранніков. – У цілому ж усе відмінно! І, звісно, задоволений першим місцем».
 
Єдиним у секторі для потрійного стрибка, хто подолав 16-метрову позначку, став українець Павло Безніс. У найкращій зі спроб він показав 16,08 м. У змаганнях серед жінок Марія Синей була третьою (12,68 м).
 
«Зі стрибками все склалося. Хоча, можливо, трішки не вдалося реалізувати себе у плані техніки, проте результатом задоволений. Було завдання стрибнути за 16 метрів – і його я виконав. Ще й посів перше місце. Поза сумнівом, додому поїду з чудовими враженнями», – зазначив Безніс.
 
Юлія Байрак перемогла у секторі для штовхання ядра, додавши до особистого рекорду майже півметра – 13,85 м. «Дуже задоволена, – зізналася спортсменка. – У цьому манежі дуже хороший сектор, я навіть переписала особистий рекорд. Та і взагалі атмосфера мені сподобалася, чудові змагання». Серед юніорів Дмитро Манжай був третім з результатом 17,53 м.
 
Владислав Малихін був поза конкуренцією у секторі для стрибків з жердиною, де переміг з результатом 5,20 м. У змаганнях юніорок Юлія Максименко стала третьою (3,70 м).
 
«Була мета встановити особистий рекорд, і позначка 5,35 була близько. Цілком міг подолати цю висоту, але трішки втомився. Тому дещо незадоволений. Але наступного разу стрибну! – пообіцяв Малихін. –У планах матчева зустріч у Румунії. Спробую там зробити те, що не вдалося у Мінську.
 
Мені тут сподобалося виступати. Яма, доріжка, музика, публіка хороші. Хотілось би, щоб конкуренція була більшою. Сам себе «заводив» і публіка у цьому допомагала. Хочу подякувати тренерові, Олександрові Борисовичу, всім, хто за мене вболівав, й організаторам».
 
 
Аліна Шух стала єдиною, хто за сумою п’ятиборства набрав понад 4000 очок – 4179. У видах вона показала такі результати: 60 м з/б – 9,12 с; висота – 1,72 м; ядро – 13,81 м; довжина – 5,78 м; 800 м – 2.17,96 хв.
 
«Сьогодні мені щось вдалося, щось – ні. Бар’єри вдалися, а от стрибки у висоту – не дуже. Не знаю, з чим це пов’язано. Доріжка супер! У довжину не дострибала, хотіла б більше… Але нова доріжка несе, тому заступала, – каже Шух. – Самі змагання – це дещо! Ця музика, ця атмосфера… Справжня легка атлетика, просто ідеал! Спортсменів небагато, все швидко відбувається. Обожнюю такі змагання».
 
Не обійшлося без перемог українських атлетів і на доріжках. Так, Анатолій Чорний переміг з бігу на 60 м (6,88 с), Яна Качур була тут найшвидшою серед юніорок (7,55 с); Дарія Ставнича – з бігу на 300 м (39,48 с), а Андрій Аліксійчук виграв змагання з бігу на 1500 м (3.58,36 хв). Першою на фініші також була наша змішана естафетна команда 4х200 метрів у складі Дарії Ставничої, Яни Качур, Рената Поліщука й Анатолія Чорного (1.32,97 хв).
 
«Їхала сюди з першим результатом у топ-листі. Знала, що бігтимуть француженки, а вони завжди сильні зі спринту. Ставала у колодки як в останній раз! Ніби біжу востаннє у житті і потрібно викластися на всі сто! Дякувати Богу, все вдалося!» – розповіла Качур.
 
«Для мене це взагалі перший старт за кордоном, – каже Чорний. – Я їхав і чекав особистого рекорду. Це був один з моїх найкращих виступів. Суперники приїхали серйозні. Величезна подяка Федерації легкої атлетики Білорусі за те,  що нас так комфортно поселили. Якби не ці умови, я б так не пробіг, чесно!
 
Мені сподобалося, як стартував, але були якісь заминки, фальстарт. Добре, нікого не зняли. Перший старт був ще кращим, час міг бути ще ліпшим. Проте я і так дуже задоволений!»
 
Власне, високий рівень організації у коментарях після виступів відзначили всі без винятку наші атлети. Серед них і Андрій Аліксійчук. Крім цього він також поділився враженнями про забіг: «Завдання було перемогти. Все склалося, але результатом не дуже задоволений. Ніхто не наважувався бігти швидко. Без пейсмейкера немає часу. Я вже втретє на матчевій зустрічі: був другим, минулого року – першим, зараз знову переміг. Передаю вітання усім, хто за мене вболівав».
 
Василь Газукін фінішував другим на дистанції 2000 метрів з перешкодами (5.55,58 хв). У змаганнях юніорок Марія Борисова була третьою (7.01,32 хв). Анастасія Колодій стала другою зі стрибків у довжину (5,94 м). Третя сходинка в активі Христини Поворознюк зі спортивної ходьби на 5000 метрів (25.38,85 хв). Таке ж місце і в Олега Кукоти з бігу на 60 метрів з бар’єрами (8,03 с).
 
Результати Командного заліку
1.       Україна – 117
2.       Білорусь – 115
3.       Франція – 91
 
З усіма результатами змагань можна ознайомитися ТУТ.
За матеріалами bfla.eu
Попередня статтяЮрій Крімаренко – про перемогу у Сумах і плани на олімпійський рік
Наступна статтяУ Сумах буде створено Центр олімпійської підготовки