В містечку Степанівка на Сумщині реконструюють стадіон

226
Під час чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні, в залі засідань Сумської райдержадміністрації відбулась робоча зустріч представників ФЛАУ із керівним складом Сумської РДА, присвячена проведенню реконструкції невеличкого стадіону у смт. Степанівка.
 
Воно розташовано на відстані 12 км від обласного центру і має населення близько 6 тис. чоловік. Місцева райдержадміністрація наразі вивчає питання проведення реконструкції наявного стадіону із можливістю укладанням нового синтетичного покриття на бігових доріжках та в секторах.
 
Від приймаючої сторони на зустрічі були присутні голова Сумської районної державної адміністрації Геннадій Дорошенко, голова Сумської районної ради Вадим Акпєров, керівники структурних підрозділів Сумської РДА.
 
Керівник департаменту змагань ФЛАУ Іоланта Хропач поділилась із присутніми концептуальними аспектами з будівництва та реконструкції легкоатлетичних споруд, важливістю послідовного підходу до складання таких проектів. Зазначила, що перш за все необхідно чітко спланувати формат та цілі використання споруди, заходи та події, які плануються на арені. А вже під час проектування активно співпрацювати з фахівцями, які мають досвід в реалізації таких проектів, розуміються на специфіці будівництва і використання легкоатлетичних об’єктів і можуть надати професійну консультативну і практичну допомогу в реалізації.
 
Президент Волинської федерації легкої атлетики Володимир Рудюк поділився власним досвідом в реалізації подібних проектів, продемонстрував ілюстрації вже побудованих об’єктів на Волині, надав інформацію стосовно орієнтовної вартості, послідовності виконання ключових етапів, а також термінів проведення реконструкцій різного масштабу.
 
Сторони домовились про співпрацю при вивченні даного питання, консультативну допомогу від ФЛАУ при проведенні проектних робіт з реконструкції і надання допомоги в виборі виконавців і постачальників матеріалів.
 
На даний момент Сумська райдержадміністрація опрацьовує отриману інформацію, збирає матеріали і вивчає варіанти, які були б оптимальними для смт Степанівка.
 
Ми слідкуватимемо за цим процесом і будемо інформувати вас про наступні кроки.
 
За інформацією ФЛА Сумської області.