Володимир Яловик: «Перемагати приємно, але треба працювати далі»

393
Минулого вікенду волинські скороходи тріумфували на зимовому чемпіонаті України із спортивної ходьби. А вже цими днями спортсмени продовжують набирати кілометри під час тренувань на луцькому стадіоні «Авангард». «Це відновлювальний тиждень, навантаження нині невеликі – 10-15 кілометрів», – пояснює заслужений тренер України Володимир Яловик.
 
Нагадаємо, що в Івано-Франківську волинські скороходи 11 разів сходили на медальний п’єдестал. У підсумку — перше командне місце! А ще — участь п’яти волинян у чемпіонаті світу із спортивної ходьби, який відбуватиметься 7-8 травня у Римі. Путівки в Італію здобули: Іван Лосєв (20 км), Іван Банзерук (50 км), Надія Боровська (20 км), Олена Шумкіна (20 км), Валентина Мирончук (20 км).
 
– Причини нашого успіху об’єктивні. По-перше, цілеспрямовано усі спортсмени готувалися до чемпіонату і взагалі до сезону, – розповів прес-службі Волинської ФЛА Володимир Яловик. – По-друге, маємо об’єктивно дуже сильний колектив. І серед дорослих, і молоді, і юнаків. Щойно приїхали на чемпіонат, відразу почули, що Волинь, напевне, виграє. Так і сталося.
 
Порадували в Івано-Франківську всі. Надя Боровська довела, що вона є, вона повертається в елітну групу. Іван Банзерук був об’єктивно сильнішим, але через суддівство мусив фінішувати другим, щоб його не зняли з дистанції. Порадувала зміна. Дмитро Собчук, Сергій Сусик… Віктор Шумік, який займається кілька місяців ходьбою, був серед юніорів четвертим, але програв третьому місцю тільки 14 секунд. Валя Мирончук трохи не допрацювала, але могла цілком бути третьою серед жінок.
 
Перемагати приємно, але життя триває і тренування не припиняються. Попереду нова мета – чемпіонат світу у Римі, на який поїде відразу 5 скороходів з Волині. Цілеспрямовано готуватимемося до старту на зборі в Киргизії. Він відбудеться з 29 березня по 17 квітня в Чолпон-Аті, в гірських умовах.
 
 

 

Попередня статтяКубок Європи-2016 з метань: розклад і трансляція
Наступна статтяТрагічно обірвалося життя Володимира Антонця та Романа Туркалевича