«Діамантова ліга»-2016: старт Бондаренка і нова система нарахування очок

274
До початку нового сезону «Діамантової ліги» лишилося менше місяця. Перший етап відбудеться у Досі (Катар) уже 6 травня. А 14-го, у Шанхаї (Китай), виступить чемпіон світу-2013, діючий чемпіон Європи, співавтор рекорду Європи зі стрибків у висоту, переможець «Діамантової ліги»-2013, українець Богдан Бондаренко.

 
Одним з основних суперників Бондаренка у Китаї буде господар змагань Говей Чжан. Обоє у серпні минулого року виграли срібні медалі чемпіонату світу. А їхня зустріч на етапі у Шанхаї буде вже третьою за ліком.
 
***
 
Напередодні було представлено нову систему нарахування очок у «Діамантовій лізі». На відміну від попередніх сезонів, їх тепер отримуватимуть не по три, а по шість перших атлетів на кожному етапі. За перше місце спортсмену нараховуватиметься 10 очок, за друге – 6, за третє – 4, за четверте – 3, за п’яте – 2 і за шосте – 1.
 
Як і раніше, у фіналах (у Брюсселі і Цюриху) очки подвоюватимуться.
 
Крім того у сезоні-2016 буде змінено кількість спроб у видах метань і горизонтальних стрибках. Атлети виконуватимуть три спроби, і лише четверо перших матимуть змогу зробити ще три.
Попередня статтяАнастасія Мохнюк претендує на звання найкращої атлетки місяця в Європі
Наступна статтяВ Івано-Франківську відзначили Всесвітній день здоров’я