Легкоатлетичні перспективи Івано-Франківщини

245
Минулими вихідними відбувся робочий візит президента ФЛАУ та першого заступника Міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула до Івано-Франківська. Упродовж перебування у місті пан Гоцул провів низку важливих зустрічей, про які ми попросили розповісти президента ФЛА Івано-Франківської області Віталія Матешка.
 
– Спочатку Ігор Гоцул зустрівся з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, – розповідає Віталій Матешко. – З ним обговорювалися питання ймовірної реконструкції міського центрального стадіону «Рух». Якщо на ньому покласти основу та постелити легкоатлетичні доріжки, то це коштуватиме приблизно 10 мільйонів гривень. Ігор Євгенович зумів знайти аргументи, що в разі реконструкції можна буде дуже швидко компенсувати ці витрати за рахунок проведення на арені навчально-тренувальних зборів та змагань, а також це покращить туристичну складову міста.
 
Також в рамках цієї бесіди ми обговорили можливість проведення в Івано-Франківську позастадіонних легкоатлетичних змагань, що дуже зацікавило міського голову. Маються на увазі шосейні пробіги, марафони, півмарафони, а також, звичайно, спортивна ходьба. Щодо останньої дисципліни, то пан Марцінків погодився з тим, щоб Івано-Франківськ почав роботу по поверненню йому у 2019 році права провести командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби, який мав відбутися у нашому місті минулого року, але був перенесений до Іспанії у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні.
 
Відбулася зустріч Ігоря Гоцула зі спортивною громадою міста, де серед присутніх було 90 відсотків легкоатлетів. Ми обговорювали дуже серйозний спектр питань. В першу чергу, це сьогоднішній стан ДЮСШ в Україні, місті і загалом в області. Далі ми обговорили можливість трансформації ДЮСШ у спортивні клуби, причини, чому легкоатлети переходять з нашої області в інші. Велику увагу приділили обговоренню проблеми допінгу. Тут дійшли згоди, що здебільшого незнання приводять до того, що спортсмени і тренери несвідомо потрапляють під дискваліфікацію.
 
Під кінець візиту президент ФЛАУ зустрівся з заступником голови обласної державної адміністрації Ігорем Пасічняком. Ми обговорювали можливість проведення навчально-тренувальних зборів в карпатському регіоні, необхідність пошуку місць для будівництва спортивної бази на висоті 1000 метрів, для того, щоб можна було проводити там навчально тренувальні збори в середньогір’ї, адже це питання є дуже актуальним. Обговорювали також співпрацю з облдержадміністрацією щодо можливості долучення коштів до реконструкції стадіону «Рух», щоб в обласному центрі нарешті з’явилася арена з легкоатлетичними доріжками. Зійшлися також на тому, що в області можна проводити багато легкоатлетичних змагань, зокрема з гірського бігу, кросу тощо.
 
Окрім цього, делегація відвідала декілька спортивних об’єктів Івано-Франківська, зокрема стадіон обласної ДЮСШ. Він хоча і нестандартний, але в разі реконструкції – ремонту та укладання доріжок, може стати хорошою тренувальною базою, адже розташований в центральній частині міста.
Попередня статтяНові рекорди Київського півмарафону
Наступна статтяОфіційний бюлетень міжнародної матчевої зустрічі U18 Україна-Білорусь-Туреччина