Кіровоград метаннями відкрив літній сезон

260
21-22 квітня у Кіровограді на стадіоні «Зірка» відбулися Всеукраїнські змагання з метань, які відкрили літній змагальний сезон на цій, одній з найкращих в країні легкоатлетичній арені.
 
Як розповів головний тренер збірної України з легкоатлетичних метань Максим Островський, змагання пройшли на гарному організаційному рівні. Єдине що трошки зіпсувало враження – негода, адже особливо в останній день на стадіоні панував шквальний вітер. Тим не менш було зафіксовано низку пристойних результатів. На цих змаганнях відбувався відбір на юніорську матчеву зустріч на Кіпрі, під час якої наші атлети 7 травня змагатимуться з однолітками з Ізраїлю, Румунії та, власне, господарями.
 
Особливо хотілося б відзначити у штовханні ядра Івана Карюк з Тернопільщини, – розповідає Максим Островський. – Він, безумовно, додав видовищності змаганням. Івана навіть можна порівняти з Романом Вірастюком, який свого часу був головним «заводилою» в команді. В Кіровограді Кірюк виграв  змагання юніорів, і буде розглядатися тренерською радою як кандидат на поїздку на Кіпр. Окрім того, результат Івана – 18 м 32 см – є нормативом на юніорський чемпіонат світу.
 
Також відзначу в метанні молоту серед юніорок Вікторію Голду з Київщини, яка метнула снаряд на 67.33 і виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.
 
Нажаль, мало на цих змаганнях виступало представників нашої еліти. Я це розцінюю, як негативний момент, і надалі ми будемо прикладати зусиль, щоб вони все-таки приїжджали на подібні старти, вони мають підтримувати рівень національних змагань.
 
Серед дорослих атлетів відзначу Миколу Багача, який після травми штовхнув ядро на 17 м 82 см. Молодіжний склад збірної підтримав Сергій Регеда, який виграв метання молоту з доволі високим як для себе результатом – 73.10, що усього 40 см не дотягує до нормативу на чемпіонат Європи.
 
В метанні диску виступав Микита Нестеренко з Дніпропетровщини, який минулого місяця став третім на Кубку Європи з метань. На тренуваннях в Мукачево Микита показував результати під 65 метрів, але тут, як я зрозумів, перегорів, і метнув на 61.43. Але в нього попереду ще низка міжнародних стартів, і до чемпіонату України він сподівається виконати олімпійський норматив.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
 
Фото сайту http://persha.kr.ua/
Попередня статтяМикола Лабовський виграв змагання у Молдові
Наступна статтяДвоє українців – серед 15-ти найкращих на Лондонському марафоні