Богдан Бондаренко почав сезон з перемоги

294
Фото (с)Daniele Montigiani
Українець Богдан Бондаренко відкрив сезон перемогою на етапі «Діамантової ліги» у Шанхаї.

 
Стрибки у висоту серед чоловіків на цьому етапі не входили до програми «діамантових перегонів», проте менш очікуваними від цього не стали. По-перше, саме змаганнями у Китаї сезон відкривав співавтор рекорду Європи Богдан Бондаренко. По-друге, його суперником був місцевий улюбленець Говей Чжан, з яким українець і поділив «срібло» чемпіонату світу-2015. Саме цих двох атлетів вважали головними претендентами на перемогу.
 
Бондаренко почав у Шанхаї з 2,20 м, які подолав з першої спроби. Це ж він зробив і на 2,28, які у підсумку і стали виграшними. 2,31 він пропускав, а суперники на чолі з Чжаном, не змогли їх підкорити.
 
У якості переможця українець вийшов у сектор, щоб подолати 2,34 м, проте цього разу планка не встояла.
 
«Сьогодні я стрибав у нових шиповках. Мені ще потрібен час, щоб потренуватися і звикнути до них, – сказав після виступу в інтерв’ю організаторам Бондаренко. – Минулого року я також виступав у Шанхаї і тоді був другим з кращим результатом».
 
Свої перші очки у «Діамантовій лізі» заробила Юлія Чумаченко. У секторі для стрибків у висоту вона стала шостою, що принесло їй один пункт (1,85 м). Перемогла Леверн Спенсер з Сент-Люсії (1,94 м).
 
Тамара Твердоступ у якості пейсмейкера на дистанції 1500 метрів привела до найкращого результату сезону у світі кенійку Фейт Кіпйегон (3.56,98 хв).
Фото: (c)Daniele Monigiani