IAAF World Challenge: пекінські четвірки українців

407
18 травня Пекін приймав легкоатлетичні змагання серії IAAF World Challenge. Участь у них узяли п’ятеро українців.

 

Вікторія Кащеєва-П’ятаченко фінішувала четвертою на дистанції 200 метрів (23,39 с). Поза конкуренцією була Вероніка-Кемпбелл-Браун з Ямайки (22,29 с).

 
Четверті сходинки також у наших стрибунів у висоту. У змаганнях серед чоловіків Дмитро Яковенко подолав 2,25 м – результат, який забезпечив китайцю Чжао Сунь друге місце. Проте за спробами українець зупинився у кроці від призової трійки. З найкращим результатом сезону у світі переміг Маджед Ель Дейн Газал з Сирії (2,36 м).
 
Змагання серед жінок виграла болгарка Мірела Демірева (1,93). 1,90 м подолали відразу чотири атлетки, серед яких і наша Ірина Геращенко. Проте від трійки призерів її, як і Яковенка, відділила лише кількість використаних спроб. Юлія Чумаченко була шостою (1,86 м).
 
Владислав Мазур у секторі для стрибків у довжину став сьомим з результатом 7,80 м. Переміг китаєць Сінлон Гао (8,23 м).
 
Світовий топ-лист сезону зі стрибків з жердиною очолив американець Сем Кендрікс (5,92 м). Автором найкращого результату сезону у світі з потрійного стрибка став китаєць Бінь Дон (17,24 м). У жінок таким успіхом може похвалитися китаянка Венсю Чжан, яка метнула молот на 75,58 м.
Попередня статтяСпринтери перевіряють міцність доріжок «Авангарду» (+ВІДЕО)
Наступна статтяАнатолію Фатєєву – 65!