Керівництво збірної України та НОКу обговорили стан підготовки легкоатлетів до Ріо-2016

212
30 травня відбулася зустріч державного тренера з легкої атлетики Вячеслава Тиртишника та голови Експертної Ради ФЛАУ Олександра Величка з шефом місії Олімпійської збірної команди України на Ігри в Ріо-де-Жанейро Ніною Уманець та головою Експертної Ради з питань підготовки спортсменів України до Ігор-2016 Миколою Костенком.
 
Під час зустрічі було зроблено аналіз стану підготовки українських легкоатлетів до найважливіших змагань року – чемпіонату Європи (6-10 липня, Амстердам) та Олімпійських ігор (5-21 серпня, Ріо-де-Жанейро).
 
Після цієї зустрічі відбулася робоча нарада Вячеслава Тиртишника та Олександра Величка з головними тренерами збірної України. На сьогодні нормативи для виступу на Олімпійських іграх виконали 46 вітчизняних атлетів. Планується, що наш вид спорту буде представлений в Ріо 72-ма спортсменами. Отож під час наради були проаналізовані останні виступи усіх легкоатлетів, які претендують на виконання олімпійських нормативів, а також тих, хто їх вже виконав. Був обговорений кожен кандидат до збірної, зазначені змагання, на яких можуть бути виконані нормативи. Також керівництво національної збірної склало попередній список атлетів, які візьмуть участь в чемпіонаті Європи та Олімпійських іграх.