8-метровий рубіж Никифорова й інші результати змагань у Флурьо

245
З кожним днем літній сезон набирає обертів і все більше атлетів виконують нормативи на чемпіонат Європи й Олімпійські ігри. Один з них, у Флурьо, виконав і українець.

 

З того часу, як завершив кар’єру Олексій Лукашевич, у секторі для стрибків у довжину в Україні лише зрідка можна було побачити польоти за позначку восьми метрів. У Норвегії смак таких стрибків нам нагадав Сергій Никифоров.

 
У другій, єдиній результативній для Никифорова того дня спробі він приземлився на позначці особистого рекорду – 8,06 м.  Раніше йому жодного разу не вдавалося стрибнути за вісім метрів. З цим результатом Сергій став першим українцем, який виконав кваліфікаційний норматив у цій дисципліні на чемпіонат Європи-2016. До олімпійського нормативу йому лишається 9 см.
 
Загалом, змагання зі стрибків у довжину у Флурьо пройшли під диктовку українців. Другим тут став Сергій Крук (7,55 м), а третє місце посів Сергій Гончаренко (7,51 м).
 
Іван Стребков став переможцем з бігу на 800 метрів. При цьому атлет встановив особистий рекорд – 1.52,08 хв.
 
Ігор Бодров фінішував другим на дистанції 100 метрів. У першому колі він подолав дистанцію за 10,45 с, а у фіналі скинув з цього часу ще три соті секунди. Проте у вирішальному забігу зафіксувати результат як найкращий у сезоні завадив вітер, який перевищував допустимі норми і дув зі швидкістю 2,6 м/с. Виграв змагання норвежець Джейсума Сайді Ндуре (10,28 с).
 
Друге місце Бодров посів і на своїй коронній 200-метрівці, пробігши її за 21,06 с. На чотири соті швидшим був білорус Аляксандр Ліннік.
 
Бар’єристки Анастасія Лебідь і Юлія Должкова у Норвегії спробували сили на нерідній для себе дистанції 200 метрів. Лебідь фінішувала другою (24,67 с), а Должкова стала третьою (24,80 с). Для обох спортсменок ці результати стали особистими рекордами. Крім того, Лебідь виграла коронні 400 метрів  бар’єрами (57,91 с), а Должкова була третьою на 100 метрах з бар’єрами (13,61 с при вітрі 2,2 м/с).
 
Анна Корнута стала другою у секторі для стрибків у довжину (6,41 м). Таке ж місце в Олени Жушман з бігу на 800 метрів (2.03,19 хв).
 
Попередня статтяОбираємо найкращих легкоатлета та легкоатлетку України травня-2016!
Наступна статтяОлеся Повх – третя на змаганнях у Словаччині