Марина Килипко встановила рекорд України U23 зі стрибків з жердиною

297
10 червня, на міжнародних змаганнях у Будапешті, Марина Килипко встановила рекорд України U23 зі стрибків з жердиною. Вона, як і венесуелка Росбейліс Пейнадо, подолала 4,56 м і поступилася їй лише за кількістю спроб.

 

Пейнадо знайома українським уболівальникам по чемпіонату світу U16, який у 2013 році приймав Донецьк і де вона перемогла.

 
Марина теж брала участь у чемпіонатах світу і Європи U16 і U18, проте там їй не вдавалося подолати кваліфікацію. Натомість зараз прогрес у її результатах очевидний. До старту у Будапешті особистий рекорд Килипко був 4,40 м у приміщенні і 4,30 на стадіоні. Зараз же вона не лише встановила молодіжний рекорд України, а й впритул наблизилася до дорослого національного рекорду Анжели Балахонової (4,57 м).
 
І якщо Килипко вже мала норматив для участі у чемпіонаті Європи, то після змагань у Будапешті такий у неї з’явився і для участі в Олімпійських іграх. Попереду у Марини й інших наших спортсменів чемпіонат України (16-19 червня, Луцьк), який буде основним відбірковим стартом у Ріо-2016.