Олександр Дриголь переміг у Чехії з олімпійським нормативом

346
На Олімпіаді-2012 у Лондоні найстаршому з учасників змагань з метання молота було 46 років. Знайти людину, яка б у цьому віці метала під 80 метрів, дуже складно. Але для цього спортсмена, схоже, немає нічого неможливого. Чотири роки потому він знову вразив світ, виконавши кваліфікаційний олімпійський норматив у Ріо. Мова йде про Олександра Дриголя, який у столиці Великої Британії представляв Україну.

 

Відсвяткувавши 50-річний ювілей трішки менше двох місяців тому, Дриголь 8 червня виграв міжнародні легкоатлетичні змагання у Яблонці (Чехія). У найкращій зі спроб він відправив молот на 77,57 м, на 57 см перевершивши кваліфікаційний норматив у Ріо.

 
Після Ігор у Лондоні Олександр говорив: «Немає людини, яка б у 46 років метала під 80 метрів. Після Олімпіади до мене зверталися за інтерв’ю закордонні ЗМІ. Запитували, як це мені вдається. Але я відбирався і їхав на Олімпіаду не для того, щоб потім хвалитися цим. Я це робив для України. Я це робив для України. До мене і зараз підходить багато людей і дякує за те, що я своїм прикладом надихаю їх, підштовхую до того, щоб вони, приміром, відірвалися від екранів телевізорів і повернулися до здорового способу життя, знову почали бігати».
 
Чи виступить Дриголь у Ріо, покаже час. Але перший крок до цього він уже зробив, виконавши олімпійський норматив.