Марія Шаталова: «На чемпіонаті Європи реально потрапити до п’ятірки, але можна і до трійки»

220
Марія Шаталова від початку дистанції 3000 метрів з перешкодами захопила лідерство і не віддала його аж до фінішу. Підтримати її темп і тим самим допомогти показати ще вищий результат нікому з суперниць не вдалося. Проте Марія і так повторно виконала олімпійський норматив.

 

«Можливо, це не те, на що ми з тренером розраховували, але в цілому я задоволена показаним часом 9.44,25 хвилин. Хоча біглося трішки не так, як хотілося б.

 
Тепер плануємо їхати на чемпіонат Європи. Сподіваюся, що в Амстердамі я дещо покращу свій час. Там у фіналі повинна бути сильна компанія. Думаю, резерв у мене ще є. Тренування покажуть, на що я здатна, але результат безсумнівно треба покращувати. Якщо вибіжу з 9.30, буду зовсім щаслива. Якщо трішки гірше – трішки менш щаслива. Якщо просто покращу час, то теж буду задоволена. А взагалі, 3000 метрів з перешкодами непередбачувана дистанція і завжди контактна. Зазвичай на великих міжнародних стартах 15 спортсменів, які беруть участь у забігу, мають приблизно рівні сили і до останнього кілометру біжать разом. А на фініші вже кого на що вистачило. На чемпіонаті України з одного боку ніхто тобі не заважав, але з іншого – ніхто і не допомагав.
 
Якщо говорити про найближчий важливий старт, чемпіонат Європи, то ввійти до п’ятірки на ньому для мене реально, хоча і до трійки теж можна. Чим більше стартів буде, тим більше досвіду я отримаю».
Костянтин Клименко, для ФЛАУ