Єлизавета Бризгіна: «У півфіналі потрібно бігти з усіх ніг»

210
Срібний призер чемпіонату Європи-2010 з бігу на 200 метрів Єлизавета Бризгіна почала своє повернення на змагання такого рівня з виходу у півфінал на коронній дистанції. Зранку 6 липня, в Амстердамі, вона подолала дистанцію за 23,37 с, стала у забігу третьою і напряму кваліфікувалася до наступного кола.
 
«Бігти було непогано, але все ж важкувато. Дуже рано встала, організм ще спить. Але я добре розігналася, хоча у мене зазвичай, навпаки, проблемна саме перша половина дистанції. Тут же все склалося інакше. Можливо, трішки незвичний віраж, дещо задовгий, а пряма коротка, – розповіла Єлизавета після фінішу журналістові Костянтину Клименку. – З завданням вийти до півфіналу впоралася. Звісно, хотіла виграти забіг, щоб надалі почуватися впевненіше. Але тепер потрібно бігти з усіх ніг і намагатися потрапити у фінал. Тим більше ввечері я завжди біжу класно, як і всі спортсмени. Тому налаштовуватимуся на хороший біг.
 
Чи має для мене значення доріжка? Найкращі – це п’ята або шоста. А от друга-третя – «смерть»: я довго розганяюся. Сподіваюся, потраплю на доріжку подалі, можливо, на сьому-восьму. Але якщо ти готовий, то швидко біжиш по будь-якій доріжці».
 
Ніби на замовлення, Єлизаветі Бризгіній у півфіналі дісталася восьма доріжка. Її забіг почнеться о 18:37. А вже у наступному на старт вийде Наталія Погребняк.