Дмитро Лашин: «На наступному чемпіонаті Європи пробіжу 10000 метрів за 27.30-27.40»

246
Четверте місце з особистим рекордом – такий результат виступу Дмитра Лашина з бігу на 10000 метрів на його дебютному дорослому чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Після фінішу він поділився враженнями з кореспондентом Xsport.ua в Амстердамі.

 

«Дуже хотів виконати олімпійський норматив, але оскільки погода була надто вітряна, зрозумів, що це не вдасться зробити. Хлопців з Туреччини я відпустив і спробував поборотися за третє місце. Мені вдалося розірвати групу, за чотири кола до фінішу інші суперники почали її вести, я трохи відпочив, а потім усі прискорилися на фініші. Взагалі, з останнім у мене є проблема, але я над цим працюю. У мене краще виходить тримати темп по ходу забігу.

 
Перед чемпіонатом я налаштовувався на боротьбу за медаль. Завданням-мінімум було четверте місце. Цього року я дуже сильно додав. А взагалі, це мій перший чемпіонат Європи і я хотів мати ньому конкурентоспроможній вигляд.
 
Зараз багато хто женеться за фармакологією, а потрібно гнатися за методикою, причому її необхідно підлаштовувати під конкретну людину. У нас це, на жаль, не надто практикується. Погано, що мого тренера не взяли на чемпіонат Європи. Мені його не вистачало.
 
Ще бігтиму напівмарафон, оскільки мені мало. Я зараз у відмінній формі і хочу показати і там хороший результат. А що стосується 10000 метрів, то вважаю, що європейці можуть бігти набагато швидше. І я вам обіцяю, що на наступному чемпіонаті Європи пробіжу цю дистанцію за 27.30 – 27.40».