Дощові кваліфікації третього дня чемпіонату Європи

239
Третій день чемпіонату Європи з легкої атлетики почався з дощу. Хто зі спортсменів зміг пристосуватися до такої погоди в Амстердамі, той і продовжує боротьбу. Серед таких – український бар’єрист Сергій Копанайко.

 

Особистий рекорд з бігу на 110 метрів з бар’єрами (13,74 с) дозволив Копанайку пройти до півфіналу за часом. На жаль, для Артема Шаматрина забіг склався прямо протилежно – 14,47 с.

 
«Думаю, за хорошої погоди можна було пробігти ще швидше, – каже Сергій Копанайко журналісту Костянтину Клименку. – Ми цілеспрямовано готувалися до чемпіонату Європи і прагнули тут встановити особистий рекорд. Потрапляння до півфіналу, звісно, теж не може не радувати».
 
Ольга Саладуха подолала кваліфікацію з потрійного стрибка з результатом 13,85 м. Руслану Цихоцьку на цій стадії переслідувала гра цифри «2». На жаль, її результат склався не на користь українки. Два місця і два сантиметри відділили її від основного кола змагань – 13,78 м.
 
Напряму до фіналу з бігу на 3000 метрів з перешкодами кваліфікувалася Марія Шаталова, фінішувавши у своєму забігу четвертою – 9.41,65 хв.
 
У кроці від основного кола змагань з метання молота зупинився Андрій Мартинюк. Він виступав у групі А під сильною зливою, проте це не завадило українцеві показати результат 72,37 м. З ним він майже до завершення кваліфікації у групі В йшов серед 12 найкращих. Але втриматися у числі тих, хто продовжить боротися за медалі чемпіонату Європи, йому не вдалося. Не зміг пройти далі і дебютант дорослих турнірів Сергій Регеда (66,72 м).
 
«За такої погоди метати було добре. Професійний спортсмен повинен вміти добре виступати незалежно від погодних умов, від того, йде дощ чи ні. Обирати все одно не доводиться, – каже Андрій Костянтину Клименку. –Вважаю, доклав максимум зусиль, а маємо вже те, що маємо».