В’ячеслав Тиртишник: «Чемпіонат Європи пройшли під завантаженням з прицілом на Ріо»

235
12 липня, у вівторок, о 9:20 з чемпіонату Європи повернеться заключна група спортсменів. У її складі – переможниця з бігу на 800 метрів Наталія Прищепа і державний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник. Проте перші коментарі виступу нашої команди в Амстердамі від В’ячеслава Григоровича маємо вже зараз.

 
Про виступ команди. Звісно, сподівалися на більшу кількість медалей. Але основні змагання цього року – Олімпіада. Як ми і говорили раніше, після чемпіонату України спортсмени пішли під навантаження, яке все ще триває і продовжуватиметься ще приблизно десять днів. Після цього почнеться відновлення і безпосередня підготовка до Ігор. Тобто цілеспрямовано до чемпіонату Європи ніхто не готувався і завдання у щоб то не стало показати високий результат перед спортсменами не ставили.
У команді хороший робочий настрій, немає жодної паніки. Всі налаштовані грамотно провести заключний етап підготовки і вже в Ріо показувати високі результати.
 
Не забуваємо і про те, що в Амстердамі не виступали кілька лідерів збірної – Богдан Бондаренко, Ольга Ляхова, Євген Виноградов. Травмовані Христина Стуй і Анна Рижикова. Христі якраз не вистачило на естафеті 4х100 метрів. Марія Рємєнь тільки нещодавно повернулася до змагань і ще не встигла набрати оптимальну форму. Тож якщо Христя відновиться до Ріо, зможемо розраховувати на швидкі секунди.
 
Про Наталію Прищепу. Стан Наталі цього року дуже радує. Після успішних виступів на національній арені, включаючи чемпіонат України, звісно, очікували такого ж і в Амстердамі. Наталя не підвела. Те, що просиділа всю дистанцію у «коробочці», краще ніколи не повторювати. Але запас міцності у неї був таким, що вона змогла фінішним прискоренням виграти чемпіонат Європи.
 
Могла тут поборотися за медалі і Наталія Лупу, але те непорозуміння з мілдронатом дещо підкосило її психологічно. Фізично вона дуже добре готова, а от швидкості поки що трішки не вистачає. Над цим вони з тренером і працюватимуть. Якраз з Наталею Прищепою у них попереду збір у Шклярській Порембі, у Польщі. Зараз до речі, останній етап гірської підготовки проходять і наші скороходи і марафонці.
 
Про Дмитра Лашина. Дмитро чудово проявив себе і на дистанції 10000 метрів, де йому зовсім трішки не вистачило до трійки призерів, і на півмарафоні, де показав себе справжнім лідером команди. Плани у нього дуже амбітні. Зокрема, мені він сказав, що наступного разу виграє чемпіонат Європи.
 
Запрошуємо журналістів і вболівальників 12 липня, о 9:20, до аеропорту «Бориспліь» (термінал D), щоб привітати чемпіонку Європи Наталію Прищепу, а також поспілкуватися з нею і В’ячеславом Тиртишник вже більш детально про всі результати змагань.
Попередня статтяГрафік повернення збірної України з чемпіонату Європи з легкої атлетики
Наступна статтяНаталія Тобіас – в ефірі «Радіо СПОРТ»