В’ячеслав Тиртишник поділився враженнями від олімпійського Ріо (ВІДЕО)

233
Значна частина збірної України з легкої атлетики вже прибула до Ріо-де-Жанейро. Легкоатлетичний олімпійський турнір у них розпочнеться 12 серпня. Про перші враження від олімпійського селища, стадіонів і про підготовку команди розповів державний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник.

 
В’ячеслав Тиртишник: «Перша частина легкоатлетичної команди прибула 1 серпня, друга – наступного дня. Перші враження – дуже непогані. Звісно, є певні недоліки щодо проживання: це не зовсім той комфорт, якого хотілось би. Але з іншого боку, ми не чекали тут п’ятизіркових готелів і не для того сюди приїхали, щоб це обговорювати. За великим рахунком, поселили нас добре. Харчування в олімпійському селищі хороше: є і різноманітні кухні з усіх країн світу, і МакДональдз для тих, хто його полюбляє.
 
До тренувальних стадіонів від олімпійського селища їхати десь півгодини. Але дорога зовсім не виснажує, у всіх автобусах є кондиціонери. Стадіони обладнані дуже добре, тому тут жодних проблем немає і ми у штатному режимі готуємося до виступу.
 
Наразі ми тренуємося на університетському стадіоні, адже поле для розминки олімпійської арени відкриється лише 8 серпня. Зараз у нас доріжка фірми MONDO. 8-го нас познайомлять і з основним стадіоном, побачимо, що і як там. Думаю, покриття має бути те ж саме.
 
Слава Богу, у нас всі здорові. Були невеличкі проблеми у трьох атлетів, але їх уже вирішили. На випадок, якщо щось станеться, з нами є лікарі. Проте, думаю, усе має бути добре. Масажисти працюють з повним завантаженням, двоє вже приїхали до Ріо, ще двоє залишилися працювати у Києві з тією групою, яка прибуде пізніше. 7 серпня прилетять ще десять спортсменів. Чекатимемо їх і решту наших атлетів.
 
З Богданом Бондаренком ми постійно контактуємо, він тренується у Бразилії на базі разом з групою Віталія Петрова. Там хороші готель, база, харчування. Працюють вони там добре. Вже 12 серпня Богдан приїде у Ріо, а 14-го змагатиметься у кваліфікації зі стрибків у висоту».

 

Попередня статтяНаталія Прищепа та Дмитро Лашин – найкращі легкоатлети липня в Україні!
Наступна статтяУ Бахмуті підняли Олімпійський прапор