На Прикарпатті вшанували олімпійців-2016!

212
В Івано-Франківську на площі Франка відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету з нагоди участі спортсменів України в Олімпійських іграх-2016.
 
У складі національної олімпійської збірної команди України зокрема виступатиме мешканка Івано-Франківська, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики у штовханні ядра Галина Облещук. В її послужному списку неодноразові перемоги на чемпіонаті України, 8-ме місце на чемпіонаті світу-2013 та 2 місце на командному чемпіонаті Європи 2013 року. Галина тренується під керівництвом Заслуженого тренера України з легкої атлетики, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, кавалера ордена за заслуги ІІІ ступеня – Івана Григоровича Шарого.
 
Іван Григорович брав участь у церемонії та отримав позитивні емоції від усіх присутніх на святі. На урочистостях присутні почесні гості : Голова відділення національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Мирослав Карабін, заступник міського голови Івано-Франківська Богдан Білик, заступник голови обласної ради Сергій Басараб, заступник голови відділення НОК України в Івано-Франківській області, президент ФЛА Івано-Франківщини Віталій Матешко та інші.
 
Право підняти Державний Прапор України було надано Дарії Згобі – Заслуженому майстру спорту України зі спортивної гімнастики, фіналісту XXIX літніх Олімпійських ігор в Пекіні-2008, чемпіонці Європи-2007, а також Сервіну Сулейманову – майстру спорту України міжнародного класу з боксу, чемпіону світу-1998 серед молоді, учаснику 27-х літніх олімпійських ігор в Сіднеї-2000. Прапор НОК підіймали Надія Діденко – учасниця зимових Олімпійських ігор в Туріні-2006, Ванкувері-2010 та Сочі=2014 у фрістайлі, а також Віктор Поляков – учасник літніх олімпійських ігор в Афінах-2004 з боксу.
 
Усі присутні гучними оплесками привітали нашу олімпійську збірну та побажали кожному українському спортсмену продемонструвати максимальні здібності та уміння під час Олімпіади!