Микита Нестеренко: «Дружина мотивує мене йти вперед і досягати нових вершин»

369
«Микита нарешті повернувся на свій рівень, проте не чекайте від нього перемоги вже у Ріо. Потрібен час для того, щоб його виступи стали стабільними. Його старт має бути вже у Токіо-2020», – говорили деякі з фахівців про Микиту Нестеренка.

 
І справді, після блискучих сезонів у юнацькому і юніорському віці, світових рекордів у цих вікових категоріях у нашого дискобола було кілька відверто невдалих сезонів. Але кохання і бажання потрапити до олімпійської збірної зробили свою справу. У березні Микита став призером Кубка Європи з метань, а вже у червні відправив диск за 66-метрову позначку і відібрався на Олімпіаду у Ріо.
 
«До того результату мене підштовхнуло бажання відібратися на Олімпійські ігри, приїхати у Ріо і показати те, на що я готовий. Але тут не все вийшло так, як того хотілося», – каже Нестеренко.
 
В олімпійській кваліфікації з метання диска Микита з результатом 60,31 м став 23-м і припинив боротьбу у Ріо.
 
«У мене  немає стабільності, стабільного руху, – продовжує спортсмен. – Завадила погода, не вистачало тренерської підтримки. Але насправді, я сам у всьому винен. Якщо так сталося, значить, мені ще не вистачає досвіду для того, щоб швидко перемикатися. На розминці метаю добре, а починається дощ – і збивається техніка. Це говорить про те, що психологічно я ще не готовий.
 
Рано чи пізно все стане на свої місця. Головне, щоб у мене вистачило терпіння, адже я метаю диск з 11 років. Відверто кажучи, є відчуття, що мені потрібно або перечекати, стерти все з пам’яті і почати працювати з самого початку. Або не мучити себе і метати спис чи робити інший вид, що мені під силу. Той же спис я метаю по результату майстру спорту.
 
Перед Олімпійськими іграми у моєму житті відбулася найбільш радісна подія – я одружився з Катюшею (дискоболка Катерина Никита – прим.авт.). Думаю, це мене мотивуватиме йти вперед і досягати нових вершин.
 
Що б міг порадити молодим спортсменам? Пам’ятати, що тренування – це одна зі складових результату на змаганнях. Не має бути так, що на тренуванні диск летить, а у вирішальний момент ти не впевнений у своєму русі, заступах і так далі. Потрібно розуміти, що тренування – це лише підготовка до змагань. Не варто на них викладати все, на що здатний».
Попередня статтяОльга Голодна: «Вся відповідальність за виступ лежить лише на мені»
Наступна статтяГалина Облещук: «Відчуття після виступу дуже змішані»