Київ – серед претендентів на проведення командного чемпіонату Європи-2019 (Суперліга)

297
На початку тижня в Лозані (Швейцарія) відбулася нарада департаменту змагань Європейської Атлетики для представників країн, які виказали бажання взяти участь в конкурсі на проведення у 2019-му році командного чемпіонату Європи (Суперліга).
 
Серед учасників цього заходу була і українська делегація у складі: генеральний секретар Федерації легкої атлетики України Михайло Медведь, керівник департаменту сервісів ФЛАУ, яка веде також усі міжнародні справи Федерації, Наталя Бурьохіна, керівник департаменту змагань ФЛАУ Іоланта Хропач, заступник голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко та генеральний секретар ФЛА м. Києва Юрій Кострицький.
 
– Напередодні візиту до Лозани ми мали інформацію, що свої наміри щодо проведення командного чемпіонату Європи виказали шість країн, – розповідає Михайло Медведь. – Проте, у нараді взяли участь представники усього трьох – України, Іспанії та Польщі. Можливо, інші країни не прибули на захід, бо вже мають досвід проведення змагань даного формату, але під час зустрічі керівники ЄА акцентували, що у передвиборчій гонці залишилося саме три країни.
 
– З якою метою проводилася ця нарада?
 
– Нам роз’яснили, яким чином здійснюватиметься відбір кандидатів, розповіли про принципи формування стратегії по проведенню цього чемпіонату, про напрямки, в яких потрібно працювати федераціям. Також на нараді був присутній представник Брауншвейгу – німецького міста, яке приймало Командний чемпіонат Європи у 2014 році. Він розповів про всі правила, нюанси і можливості проведення цих змагань. Вони – дуже відповідальні, за рівнем стоять на другому місці після чемпіонату Європи, адже тут змагаються найсильніші команди континенту. Це – головна специфіка змагань, саме на цьому робився акцент.
 
– Яка подальша процедура участі в конкурсі?
 
– Найближчим часом нам надішлють офіційного листа з переліком усіх необхідних вимог для подачі заявки на участь в конкурсі: різні форми для заповнення, перелік документів, які необхідно зібрати, тощо. Ну а країну-господарку командного чемпіонату Європи-2019 оголосять наприкінці квітня наступного року.
 
– Для проведення змагань подібного рівня необхідна підтримка влади, колег. У вас вона є?
 
– Так, ми отримали підтвердження про підтримку цієї ідеї і від Федерації легкої атлетики Києва, і від столичної мерії. Зокрема, заступник голови КМДА Ганна Старостенко виказала величезне бажання провести змагання такого рівня у Києві, адже легкоатлетичний рух і у столиці, і у країні в цілому насьогодні активно розвивається. А командний чемпіонат Європи є однією з найвищих сходинок в ієрархії спортивних змагань. Тому зацікавленість столичної влади дуже велика. Окрім цього, нам необхідно буде отримати також державні гарантії. Для цього ми звернемося до Мінмолодьспорту, яке має надати оцінку нашим намірам. Позитивне рішення Міністерства – це як гарантія зацікавленості держави. Після отримання такої підтримки ми далі готуватимемося до подачі фінальної заявки.
Попередня статтяОлімпійський тиждень стартував у Івано-Франківську
Наступна статтяЧемпіонати Європи з легкої атлетики можуть бути реформовані