Відкритий лист-звернення Ради Федерації легкої атлетики України

242
Рада Федерації легкої атлетики України вважає неприпустимим проведення конкурсу на визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях, та вимагає скасувати відповідний конкурс.
 
Дане рішення було ухвалене 12 листопада на засіданні Ради Федерації легкої атлетики України, на якому було розглянуто оголошення Міністерства Молоді та спорту про проведення конкурсу 15 листопада цього року на визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях.
 
Члени Ради ФЛАУ ознайомилися зі змістом оголошення та після обговорення даної ініціативи Міністерства молоді та спорту України прийняли одноголосне рішення звернутися до Мінмолодьспорту та до усіх спортивних федерацій цим Відкритим листом.
 
ФЛАУ протягом усього періоду своєї діяльності активно долучається до реалізації проектів та підтримки заходів, спрямованих на розвиток та популяризацію спорту ветеранів. Більшість представників спорту ветеранів – це колишні професійні легкоатлети, тренери та представники аматорського спорту. Представники спорту ветеранів показують високі результати на міжнародній спортивній арені, особливо, в рамках легкоатлетичних змагань, що свідчить про налагоджену взаємодію між представниками спорту ветеранів, ФЛАУ та іншими спортивними федераціями.
 
«Олімпійська хартія» та Закон України «Про фізичну культуру і спорт» покладає основоположні функції щодо розвитку спорту на спортивні федерації та забороняє будь-яке втручання в їх діяльність. Створення окремої громадської організації – це руйнування принципу децентралізації та спроба монополізації спорту ветеранів. Окрема громадська організація створить дублювання повноважень, котрі вже є у більшості спортивних федерацій протягом багатьох років.
 
ФЛАУ опікується цілою низкою видів легкої атлетики та забезпечує дотримання відповідних умов тренування спортсменів, проведення навчально-тренувальних зборів та організації змагань. Спорт ветеранів є одним з видів легкої атлетики, котрим опікується ФЛАУ, і безпідставне вилучення спорту ветеранів з поля відповідальності ФЛАУ, може нашкодити стабільному розвитку, котрий сьогодні прослідковується в цьому виді спорту.
На основі вищевикладеного, ще раз наголошуємо, що Рада ФЛАУ вважає неприпустимим проведення конкурсу на визначення всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивної спрямованості ветеранів фізичної культури і спорту, яка представлятиме Україну у відповідних міжнародних організаціях, на Всесвітніх та Європейських спортивних іграх ветеранів фізичної культури і спорту та в інших міжнародних спортивних змаганнях, та вимагає скасувати відповідний конкурс.
 
Про цей факт буде поінформовано Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій, інші міжнародні організації як втручання органу державної влади України у діяльність федерації.
Попередня статтяОлексій Гончаренко – новий президент ФЛА Одеської області
Наступна статтяНазар та Анна Коваленки – в ефірі програми «Овертайм» на Радіо «Ера»