Дмитро Сірук: на чемпіонат Європи з новим тренером

252
Напередодні вильоту до Італії на чемпіонат Європи з кросу збірна України провела відкрите тренування на олімпійській базі «Конча-Заспа» і поспілкувалася з журналістами. Серед його учасників був і Дмитро Сірук. Через травми він пропустив тривалий період часу, проте зумів виграти чемпіонат України і потрапити до складу команди.
 

 
Чемпіонат Європи з кросу стане першим турніром в Італії для Дмитра Сірука. До цього спортсменові жодного разу не доводилося виступати на Апеннінському півострові. Разом з ним на головний старт року полетів і його новий тренер, Олександр Кузін, що, поза сумнівом, має додати сил і оптимізму спортсменові. А корисні поради і підтримка наставників, сподіваємося, дозволять і Дмитру, і всій нашій збірній показати у Чіа гідні високі результати.
 
«Через травми я пропустив десь півтора-два роки. Не зовсім правильно підготувався до старту, почалися проблеми з коліном, – розповідає Дмитро. – Зараз у мене новий тренер, Олександр Кузін. Поки що все вдало. Перший турнір був переможним, став чемпіоном України з кросу. На чемпіонат Європи він летить разом з нами і має порадити там, як і що буде краще зробити.
 
Чому обрав тренером саме Олександра Кузіна? У нього є хороші спортсмени. І, що для мене важливо, він сам недавно бігав, має досвід, добре відчуває нас, а не використовує колишні радянські системи при підготовці. Але про якісь особливості у його роботі мені поки що складно говорити, адже ми лише нещодавно почали працювати разом».
 
Ще однією причиною, чому вибір Сірука припав саме на Олександра Кузіна, була можливість тренуватися дистанційно, по телефону. Тобто тренер не присутній безпосередньо на тренуванні, але весь час на зв’язку зі спортсменом, дає завдання, поради, за необхідності коригує процес. «Для мене це дуже зручно, адже Олександр живе у Києві, а я з Рівненської області і переїжджати не маю можливості. На зборі перед чемпіонатом Європи вже працювали разом, він бачив мене, що називається, наживо», – пояснює Дмитро.
Попередня статтяАнна Носенко – в ефірі «Радіо СПОРТ»
Наступна статтяОлександр Лисенко та Валентина Крепкіна – найкращі легкоатлети листопада в Україні!