Зі світу по нитці: Болт обійшов Фелпса

323
У світі продовжують підводити підсумки 2016 року і визначати найкращих спортсменів. За версією відомої італійської газети La Gazzetta dello Sport спортивною персоною року став ямайський спринтер Усейн Болт. Триразовий олімпійський чемпіон Ріо-2016 обійшов плавця Майкла Фелпса і футболіста Кріштіану Роналду.

 
Серед жінок найкращою визнали американську гімнастку Сімон Байлз, а дворазова олімпійська чемпіонка з бігу на 100 і 200 метрів, срібна медалістка з естафетного бігу 4х100 метрів Елейн Томпсон з Ямайки стала третьою.
 
***
 
За версією Track and Field News найкращою американською легкоатлеткою року визнано Кендру Гаррісон. Вона не брала участь в Олімпійських іграх, проте у 2016-му побила 28-річний світовий рекорд з бігу на 100 метрів з бар’єрами. 22 липня, на етапі «Діамантової ліги» у Лондоні, вона подолала їх за 12,20 с. Гаррісон набрала 25 з 29 голосів за перше місце.
 
Другий рік поспіль і третій загалом найкращим легкоатлетом року у США визнано олімпійського чемпіона з десятиборства Ештона Ітона (23 з 31 голосу за перше місце). Вперше це звання він отримав після перемоги на Іграх-2012 і світового рекорду у приміщенні того ж року. Таким чином, Ітон увійшов у «клуб» тих, кому вдавалося вигравати звання найкращих легкоатлетів США тричі або більше. До нього також належать Карл Льюїс (7) і Майкл Джонсон (6).
 
***
 
Найкращим легкоатлетом Німеччини у 2016 році названо олімпійського чемпіона з метання списа Томаса Рьолера, пише leichtathletik.de. А бронзовий призер Ріо-2016 у цій дисципліні Кешорн Волкотт разом з майстринею спринту Мішель Лі-Ахьє були визнані найкращими спортсменами 2016 року за версією Національного олімпійського комітету Тринідаду і Тобаго, передає Trinidad and Tobago Guardian.
За матеріалами EMEnews