Марія Шаталова: «Взимку бігаю все, що можна – це найкраща підготовка до літа»

248
Марія Шаталова з Житомирщини рік тому стала переможницею чемпіонату України у приміщенні в бігу на 1500 метрів, хоча спеціалізується атлетка на літньому стипль-чезі.
 
Декілька днів тому Марія виграла «півторашку» на чемпіонаті Києва у приміщенні з результатом 4.24,31. Що це – проста розминка, чи більш серйозна заявка на зимовий сезон?
 
– Взимку моєї основної дистанції – 3000 метрів з перешкодами – не має, тому я вивела для себе наступну формулу: стартувати на всіх дистанціях – і 1500 м, і «гладких» 3000 м. Це мені допомагає потім більш впевнено виходити на старт влітку. Отож, сьогодні були мої чергові такі змагання. Розминочні вони, чи серйозні, мені навіть важко сказати.
 
– Цілеспрямовано до чемпіонату України у приміщенні готуєтеся?
 
– На жаль, я не відрізняюся швидким бігом на гладких дистанціях в манежі, навіть не знаю чому. Маю пристойний результат в стипль-чезі, а ось без перешкод 3000… Тому, готуюся на літо, але якщо взимку вийде щось приємне зробити, то буду задоволена.
 
– А якщо вийде норматив на чемпіонат Європи в приміщенні (4.16,00) виконати, поїдете?
 
– Чому й ні?
 
– На даний момент задоволені результатом, формою?
 
– Так, вигравати завжди приємно. Приємно було з Наталією Тобіас бігти, вона дуже досвідчена спортсменка. Шкода, що у неї зараз не все складається. Загалом, мені сьогодні все сподобалося.
Попередня статтяЮлія Левченко – друга на турнірі у Чехії
Наступна статтяВіктор Кузнєцов: «Поки що не можу впоратися з прухою»