У Сумах відбувся відбір на юніорські матчеві зустрічі у Мінську та Луцьку

264
14-15 лютого у Сумах відбувся чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів.
 
Окрім визначення найкращих у цій віковій категорії змагання у манежі Сумського державного університету мали на меті відбір до збірної України на дві найближчі міжнародні юніорські матчеві зустрічі – 25 лютого у Мінську (Білорусь-Латвія-Литва-Польща-Туреччина-Україна-Франція-Естонія) та 13 травня у Луцьку (Україна-Кіпр-Ізраїль-Румунія-Білорусь).
 
Відразу зазначу, що не всі лідери взяли участь в чемпіонаті України серед юніорів, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – Броварчанка Аліна Шух, яка на сьогодні є лідером світового ТОП-листа у п’ятиборстві, готується до дорослого чемпіонату Європи у приміщенні, який 3-5 березня прийматиме Сербія. Хоче відібратися на Белград-2017 в естафетну команду 4х400 метрів Коба Джойс, тому також пропускала юніорську першість, оскільки буде змагатися на основному чемпіонаті України. Ще одна наша провідна спринтерка-юніорка – Анастасія Бризгіна – була не зовсім здорова, і тому пробігла 60-метрівку лише в першому колі, і далі не виступала.
 
Серед результатів можна відзначити чергову впевнену перемогу в бігу на 60 метрів харків’янки Єви Подгородецької (на фото) – 7,60. Два тижні тому вона виграла юнацький чемпіонат України, і ось тепер – юніорський. Аналогічний дубль оформила Ярослава Магучіх з Дніпра у стрибках у висоту, причому у Сумах вона знову встановила особистий рекорд – 1.84. Показав свій високий рівень у стрибках з жердиною броварчанин Владислав Малихін – 5.20. Цікавими були забіги на 200 метрів у дівчат, де перемогу з досить високим, як для приміщень, результатом здобула дніпрянка Тетяна Кайсен – 24,59.
 
Трошки розчарували атлети в бігах на довгі дистанції, а також в горизонтальних стрибках, особливо у дівчат. Все-таки, стрибкові школи у нас завжди були на провідних позиціях, але останнім часом вони почали здавати. Думаю, найближчим часом разом з головним тренером збірної України зі стрибків Олександром Романюком проаналізуємо ситуацію, що склалася, і шукатимемо з неї вихід.
 
Отож, склад збірної на Мінськ ми сформували – о неї увійде 24 атлети (12 дівчат та 12 хлопців). Найближчої неділі його має затвердити Виконком ФЛАУ, а вже 23 лютого юніорська команда вирушить до Білорусі, на перші у цьому році міжнародні змагання.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяПряма відеотрансляція чемпіонату України-2017 у приміщенні
Наступна стаття8 шкіл Дніпра отримали інвентар проекту «Дитяча легка атлетика ІААФ»