Київський півмарафон цього року матиме статус чемпіонату України

235
Вперше в рамках Київського міжнародного півмарафону Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 відбудеться чемпіонат України з бігу по шосе на дистанції 21,0975 км (півмарафон).
 
Цього року захід відбудеться 9-го квітня і загалом збере більше 8000 учасників. Майже 3000 осіб вийдуть на старт головної дистанції – 21,0975 км, 50 з них – професійні спортсмени, які боротимуться за титул чемпіона України.
 
– Проведення національного чемпіонату, участь в якому беруть найкращі спортсмени України – це ще один знак якості Київського півмарафону та прояв довіри професійних спортсменів до нас, як організаторів, – коментує генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – Наші бігові заходи збирають широку аудиторію глядачів. Подібний формат поєднання офіційного бігового заходу з масовим дає змогу познайомити українців зі спортивними лідерами, справжніми професіоналами, які гідно представляють Україну на міжнародній спортивній арені.
 
Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 – бігова подія міжнародного масштабу, яка об’єднує любителів бігу з різних міст України та світу. Федерація легкої атлетики України оцінила високий рівень організації попереднього Київського півмарафону, що стало визначальним у прийнятті рішення щодо проведення національного чемпіонату з півмарафону у 2017 році.
 
– Проведення офіційного чемпіонату в рамках масового забігу – традиція більшості європейських країн, – розповідає президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. – Це додасть видовищності офіційному змаганню. Водночас для організаторів масового забігу проведення його спільно з національним чемпіонатом – це елемент престижу. Окрім того, участь професійних атлетів у півмарафоні, де більшість бігунів є любителями, додасть нових барв змаганням.
 
Загальний призовий фонд змагання – 146 000 грн. Траса Київського півмарафону має міжнародний сертифікат відповідності AIMS та найвищу оцінку якості – «5 зірок» – від Європейської Атлетики. Це означає, що захід буде організовано за високими стандартами з відповідним рівнем безпеки та порядку. Для любителів бігу цього року в рамках бігової події заплановані чотири індивідуальні дистанції: 21,0975 км, 10 км, 5 км і 2 км. Також відбудуться естафетні та корпоративні змагання. Традиційно організатори пропонують маленьким учасникам вийти на дитячі старти на 1 000 м, 500 м і 100 м.
 
Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 відкриває серію заходів Run Ukraine Running League 2017, що об’єднає п’ять бігових змагань у чотирьох містах України:
9 квітня – Nova Poshta Kyiv Half Marathon;
28 травня – Interpipe Dnipro Half Marathon;
25 червня – Odesa Half Marathon;
8 жовтня – Wizz Air Kyiv City Marathon;
29 жовтня – Grand Prix Lviv Half Marathon.