Сергій Никифоров: «Стрибок вийшов дуже вдалим, мене щось ніби викинуло на ці 8.18»

244
Рік тому в Сумах на чемпіонаті України у приміщенні Сергій Никифоров, після своєї перемоги у стрибках у довжину, сказав, що впевнений – йому до снаги пробитися на Олімпійські ігри-2016 і навіть виграти їх. Виконати норматив на Ріо йому, нажаль, не вдалося, але медалі солідного ґатунку довго чекати не вдалося.
 
В Белграді на чемпіонаті Європи в приміщенні представник Київської області здійснив справжній фурор, коли у кваліфікації стрибнув на 8 м 18 см, показавши найкращий результат сезону у Європі. Днем пізніше у фіналі Сергій здобув бронзову нагороду – 8.07.
 
– В Сумах у 2016-му році я показав достатньо високий результат – 7.91, значно покращив свій особистий рекорд. Було багато емоцій. Я був впевнений, що зумію пробитися на Олімпіаду, дуже прагнув цього. Потім в Луцьку влітку стрибнув на 8.18, але через вітер ( – 2,2) норматив зараховано не було.
 
– Зараз в Белграді, вам також підкорилися 8.18, які принесли вам перепустку до фіналу, а потім і медаль.
 
– Чесно, я навіть не сподівався, що так далеко стрибну. Але в технічному плані стрибок вийшов дуже вдалим. Мене ніби щось саме викинуло на ці 8.18. Після цього взагалі не відчував крепатури. А щодо фіналу – він проходив в дуже пізню годину, довелося довго чекати. Я був готовий, але доводилося шукати сили, щоб стримувати себе. Я міг показати ще кращий результат. Трошки не склалося, суперники були сильні. В останній спробі албанець стрибнув на 8.08 і відібрав у мене срібло. Але я й так радий, що виступив на чемпіонаті Європи і повернувся з відти з бронзою.
Попередня стаття«Козацька Хортиця-2017» виявила своїх переможців
Наступна статтяУкраїнка виграла півмарафон в Італії