«Дитяча легка атлетика ІААФ» в Івано-Франківську набуває популярності

236
В Івано-Франківську відбулася низка заходів за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».
 
В рамках відзначення Всесвітнього дня здоров’я 7 квітня у спортивному залі загальноосвітньої школи №11 відбулись змагання серед учнів 4-х класів. Слід зазначити, що на даному заході побували вчителі фізичного виховання загальноосвітніх шкіл міста, які ознайомились з новим легкоатлетичним обладнанням. Як результат – ФЛА Івано-Франківщини отримала низку запрошень до інших шкіл з метою проведення подібних змагань.
 
Також була обговорена можливість запланувати в системі освіти міста проведення офіційного чемпіонату серед ЗОШ у 2018 році, як важливого засобу покращення рухової активності шкільної молоді та відбору перспективних дітей в групи початкової підготовки на відділення легкої атлетики в ДЮСШ.
 
Діти залюбки змагались у шести запропонованих їм активностях: бар’єрному бігу, метанні спису, метанні м’яча, бігу поміж стійок, бігу через драбинку та стрибках у довжину х місця. За результатами виступів команди були нагороджені медалями, кубками та грамотами Федерації легкої атлетики Івано-Франківської області і командними кубками.
 
А в рамках відзначення 10-ї річниці створення Івано-Франківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який є  партнером Федерації легкої атлетики Івано-Франківської області, відбулись змагання серед школярів міста. Шість десятків хлопчаків та дівчат змагались у спортивному залі Комунального підприємства «Муніципальний фізкультурно-оздоровчий центр» в естафеті «Формула-1» та мали змогу відчути переваги нового і яскравого легкоатлетичного обладнання. Самим змаганням команд передувала запальна музична розминка.
 
Окрім позитивних емоцій та подарунків у вигляді командних кубків і футболок з логотипом свята, команди, які стали призерами отримали медалі й грамоти від організаторів заходу, які вручав президент Федерації легкої атлетики Івано-Франківської області Віталій Матешко.
 
Федерація планує провести серію таких заходів не лише в обласному центрі, а ще в районах області, де створені легкоатлетичні осередки.