Головні призи Київського півмарафону їдуть до Ефіопії, а чемпіонату України – до Дніпра та Львова

233
Дев’ять тисяч учасників – від малюків, які ледь навчилися ходити, до прихильників здорового способу життя поважного віку. Від титулованих професіоналів – до людей з обмеженими можливостями. У столиці пройшов сьомий за ліком Київський міжнародний півмарафон.
 
Як соціальний проект, він зібрав кошти за декількома благодійними напрямками. А також дав можливість проявити себе на дистанції і дітям з аутизмом, і ветеранам-інвалідам АТО. Як спортивний – тут були показані дуже високі результати, рекорди траси. В тому числі і завдяки участі сильним закордонним атлетам. Це все, за сподіваннями організаторів, дозволить Київському півмарафону отримати наступного року бронзовий статус міжнародної федерації, а у 2020-му привезти до Києва чемпіонат світу з півмарафону.
 
Переможцем сьомого Київського міжнародного півмарафону став Анбеса Ленчо з Ефіопії. Він подолав дистанцію з новим рекордом траси – 1 година 3 хвилини 57 секунд. Попередній рекорд Тараса Сало, встановлений минулого року, він перевершив на 44 секунди.
 
– Я почуваюся дуже щасливим. Не можу сказати, що забіг був легким. Погода, як на мене, дещо прохолодна та вітряна. Взагалі, усе пройшло чудово. Особливо сили протягом траси я не розподіляв, а просто біг в одному темпі. Сьогодні мене підтримувала подруга, яка також брала участь у забігу разом зі мною, – поділився враженнями після забігу переможець.
 
 
Другим та третім серед чоловіків фінішували, відповідно, поляк Шимон Кулька з часом 1:05.26 та дніпрянин Роман Романенко з часом 1:05.41. Відзначимо, що Роман також став переможцем чемпіонату України, що проходив під час Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017. На дистанції розгорнулася неабияка боротьба, жоден зі спортсменів не хотів поступатися, змагаючись з азартом та завзяттям. Втім, суперництво було чесним та справедливим, і переміг найсильніший.
 
Перемогу серед жінок на дистанції 21 км 97,5 м здобула Бейене Белайнеш з Ефіопії, показавши час 1:13.58.
 
– Почуваюся добре, я задоволена трасою та забігом. Звісно, втомилася, але воно було того варте. Вийшло чудове свято, і я рада, що стала його частиною. Лише погодні умови були непростими. Усю дистанцію я бігла із середньою швидкістю, – прокоментувала переможниця після перетину фінішної лінії.
 
Наступною фінішувала львів’янка Софія Яремчук з часом 1:15.04, яка стала чемпіонкою України серед жінок. Третє місце посіла представниця Вінничини Віра Овчарук (01:16.19).