Олеся Повх: «Цього сезону в естафеті все буде як вперше»

219
Одна з лідерів українського і європейського спринту Олеся Повх блискуче почала новий олімпійський цикл. У зимовому сезоні вона виграла срібну медаль чемпіонату континенту у приміщенні з бігу на 60 метрів, встановила на цій дистанції особистий рекорд і двічі визнавалася найкращою легкоатлеткою місяця в Україні.

 
Наразі Повх готується до літнього сезону. Коли саме вперше стартує у ньому за кордоном, точно поки що сказати не може. Та точно знає, яким буде основний турнір у найближчий час.
 
«Ми провели два підготовчих збори в Анталії. Якщо говорити про індивідуальні дисципліни, то основний акцент на сезон незмінний – його робимо на 100 метрів. Проте у тренувальному режимі бігатиму і 200. Принаймні так планує тренер, але будемо відштовхуватися від підготовки, – розповідає Олеся Повх читачам сайту ФЛАУ.
 
Основна підготовка, звісно, до естафети. Навіть мій міжнародний календар буде залежати від естафетних тренувань – будуватимемо його так, щоб комерційні змагання їм не заважали. Цього сезону буде складно, оскільки в команду залучається багато молодих спортсменок. Все буде як вперше! До речі, наш наступний травневий збір у Черкасах якраз буде естафетним.
 
Мої перші змагання пройдуть, найімовірніше, наприкінці травня, після завершення збору. Так ми плануємо і наразі чекаємо турніри на ці дати, які б нам підійшли. До командного чемпіонату України, а саме він є основним на найближчий час, обов’язково пробіжу на одному-максимум двох комерційних стартах».
Фото з особистої сторінки Олесі Повх у Facebook
Попередня стаття«Діамантова ліга»-2017: у Шанхаї виступлять троє українців
Наступна статтяПомер Сергій Трачук…