У Чернівцях відбувся Біг миру-2017

204
14 травня у центрі Чернівців вчетверте провели Біг Миру та Естафету Миру – зі стартом і фінішом на Соборній площі перед пам’ятником невідомому солдату.
 
Уперше у рамках Бігу Миру, крім символічного масового забігу, охочі мали можливість позмагатися на дистанціях 6 миль та 10 миль. Змагальні дистанції організатори запровадили за пропозиціями самих любителів бігу. Враховуючи те, що більшість зареєстрованих попередньо через інтернет записувались для участі у символічному забігу, керівник проекту Біг Миру – зірковий бігун Іван Гешко напередодні натякнув, що якщо на дистанції 10 миль буде менше 50-ти учасників, їм буде запропоновано бігти 6 миль (щоби не тримати зайвий час перекритим рух за маршрутом змагань через невелику кількість учасників). Так і зробили.
 
Овації на трасі зірвав неодноразовий переможець та призер змагань серед ветеранів Танасій Маковійчук з Неполоківців Кіцманського району, який виграв свою номінацію. А абсолютно кращі результати серед чоловіків та жінок з бігу на 6 миль показали срібний призер молодіжного чемпіонату України з бігу на 1 милю Орест Малованюк (29 хвилин 03,3 секунди) та Тетяна Прокопчук (40.20,5). Чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, який після завершення виступів в елітному спорті вже відзначився декілька разів на довших дистанціях, та учасник Олімпіади-2012 Микола Лабовський вирішили бігти символічні 2 милі.
 
Традиційно перед пробігом відбулась Естафета Миру серед навчальних закладів – по малому колу на Соборній площі. Склад команд – 8 учасників (по 4 дівчинки та 4 хлопця). Дівчата долали по півкола, а хлопці – по цілому колу (разом це 1 миля, поділена на 8 етапів).
 
Серед загальноосвітніх навчальних закладів кращі результати показали військово-спортивний ліцей, гімназія №4 та ліцей №2, серед ПТУ – ВПХУ №5, ліцей сфери послуг та ЧВКУ КНТЕУ, серед вузів І-ІІ р.а. – педколедж, транспортний коледж та комерційний технікум, серед вузів ІІІ-ІV р.а. – ЧНУ, БДМУ і ЧТЕІ КНТЕУ. У кожній номінації переможці та призери (плюс представники команд) отримали медалі, а команди, які виграли кожну з чотирьох номінацій – і перехідний кубок.
 
У масовому забігу на 2 милі, старт якому дав голова обласної федерації легкої атлетики, депутат міської ради Валерій Чинуш, взяли участь близько 1500 учасників. Тут переможці не визначались і час не фіксувався. Але, що цікаво, серед дівчат вкотре першою на фініш прибігла учениця обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей Олександра Мартинюк.
 
Увінчалось спортивне свято також традиційно розіграшом трьох велосипедів, футболок-вишиванок та інших призів. Цікаво, що третій велосипед виграв екс-футболіст «Буковини» Олександр Білоус, який з минулого року виступає у німецькій Ландеслізі. Проте він велосипед не залишив собі, а вирішив подарувати учениці 4-в класу ЗОШ №5 Ніколі-Анні Філіпець, яка аж заплакала від приємного шоку. До слова, Олександр Білоус нестандартно вчинив і в іншій ситуації: маючи, як волонтер оздоровчого руху, іменний номер, він придбав благодійно один з «особливих» нагрудних номерів (1313) – на підтримку чемпіона світу з бігу на 100 км Сергія Яненка, який опинився у важкій життєвій ситуації (дружина в реанімації після декількох операцій).
 
Організатори висловлюють щиру вдячність волонтерам і партнерам, які долучились до підготовки та проведення Бігу Миру та Естафети Миру 2017!
 
За інформацією сайту SportBuk
Попередня статтяДитяча легка атлетика ІААФ підкорила Дніпро!
Наступна статтяУманські перспективи метальників