Сергій Романчук: «…А я у відповідь і кажу – будуть перше та друге місце!»

216
Чотири нагороди – два золота (Іван Банзерук і команда чоловіків на 50 км), срібло (Ігор Главан на 50 км) і бронзу (команда юніорів на 10 км) – привезли українські легкоатлети з Чехії з Кубку Європи зі спортивної ходьби.
 
Головний тренер збірної України з витривалості Сергій Романчук, виявляється, спрогнозував такий виступ перед початком змагань.
 
– Я дуже задоволений. Якщо відверто, розраховували і на 50 км, і на команду юніорів. Дуже переживали за Віктора Шуміка. У нього якраз того дня був день народження. Він лідирував, але на кінцівку дистанції не вистачило. Але все одно – молодець, супер, фінішував четвертим. Взагалі усі хлопці-юніори встановили у Чехії особисті рекорди! До них – жодних претензій.
 
Шкода за жіночу команду, зовсім трохи їм не вистачило до п’єдесталу – в індивідуальному заліку посіли четверте та п’яте місця, в командному – четверте, одним очком поступившись литовками. Тим не менш – гарний результат!
 
– Якою була реакція ваших іноземних колег на феноменальний дубль Банзерука та Главана?
 
– Всі вітали. Коли ми потім йшли містом, відусюди лунало: «Браво, Україна, браво!» Між іншим, коли ми з начальником команди Анною Єльшиною йшли вранці на змагання, вона мене запитала: «Що думаєте, як виступимо?» А я візьми і скажи: «Перше і друге місце», – і пішов далі. Вона мене наздогнала: «Правда?». Я кажу: «Ну звісно». І десь на 40-му кілометрі дистанції я зрозумів, що не помилився, так і буде.
 
– Виснажилися на трасі в цей довгий день?
 
– День був довгий, але позитивні емоції – вони діяли, немов адреналін. Так що все було супер. Траса – супер, місце змагань, парк – також. Все пройшло красиво!