У Хмельницькому після реконструкції відкрили стадіон «Поділля»

302
У минулі вихідні в Хмельницькому урочисто відкрили оновлене легкоатлетичне ядро на головній спортивні арені обласного центру – стадіоні «Поділля».
 
Розпочалося спортивно-видовищне дійство з виступу міського голови Олександра Симчишина, який зокрема наголосив: «Травень став для нас місяцем спортивних подій. Кілька днів тому ми відкривали сучасні пришкільний і прибудинковий спортмайданчики, сьогодні – презентуємо модернізоване легкоатлетичне ядро на центральному стадіоні міста. Спорт і надалі буде одним з наших пріоритетів. Адже маємо виховати здорове і сильне покоління хмельничан. І це залежить від нас. Сьогодні ми маємо стадіон, що зможе приймати і всеукраїнські, і міжнародні змагання. Нові доріжки будуть комфортними і для тих хмельничан, хто любить регулярні пробіжки й дбає про своє здоров’я».
 
Після символічного перерізання стрічки міським головою і президентом Федерації легкої атлетики Хмелдьниччини Олександром Прокоповим було дано старт агітаційному пробігу – «Естафеті поколінь». Групу ветеранів зі смолоскипом в руках очолила майстер спорту Ганна Криніна, котра 8 липня 1980 року запалила вогонь в чаші цього стадіону під час міжнародної вогневої естафети з Афін напередодні ХХІІ Олімпіади. До сивочолих бадьорих спортсменів послідовно приєднались молодь, юнаки і зовсім юні вихованці дошкільних навчальних закладів.
 
Реконструкція арени через брак коштів тривала п’ять років. І ось тепер на «Поділлі» є шість бігових доріжок з сучасним синтетичним покриттям та ями для стрибків, тобто всі умови для якісних тренувань місцевих атлетів.
Попередня статтяДо уваги ЗМІ! Акредитація на чемпіонат світу з легкої атлетики U18
Наступна статтяАфінський старт Владислава Малихіна