У Калуші розіграли призи Євгена Аржанова

225
В Калуші відновили легкоатлетичний турнір на призи Заслуженого майстра спорту, срібного призера Олімпійських ігор-1972, триразового чемпіона Європи з бігу на 800 метрів Євгена Аржанова.
 
Євген Олександрович є почесним громадянином міста, проте мешкає в столиці. У зв’язку з закордонним відрядженням, пов’язаним з основною роботою, він не зміг прибути на ці змагання, але запевнив любителів легкої атлетики, що неодмінно побуває на батьківщині наступного року.
 
На реконструйованому стадіоні «Хімік» змагались юнаки та дівчата 2000 року народження і молодші. Розігрувались нагороди з бігу на 100, 400, 800 метрів, в комбінованій естафеті 100+200+300+400 метрів, зі стрибків у висоту та довжину і штовхання ядра. Понад 100 юних атлетів з п’яти обласних центрів України виборювали медалі та грошові премії від численних меценатів турніру. Особливістю цього змагань була шалена гостинність організаторів та дружня підтримка колишніх легкоатлетів-калушан, котрі нині мешкають по всіх куточках України, але прибули і підтримали учасників.
 
Серед переможців слід відзначити киянина Антона Шмаровоза, який встановив особистий рекорд на 800-метрівці – 1.58,80. Організатори обіцяють наступного року збільшити віковий діапазон атлетів на цій дистанції, запросивши провідних бігунів серед юнаків, юніорів, молоді і дорослих, а також у рази збільшити грошові винагороди призерам турніру на цій дисципліні.