Юнаки завершили відбір на Найробі-2017

219
18-20 червня в Кропивницькому відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків (2000 р.н. та молодші). Це був останній та головний етап відбору на юнацький чемпіонат світу, який 12-16 липня прийматиме Кенія.
 
– За підсумками змагань буде остаточно сформовано і подано на затвердження Виконкомом ФЛАУ як кількісний, так і персональний склад делегації, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв.
 
Гарних виступів у Кропивницькому вистачало. Більшість атлетів покращили свої результати, підтвердили нормативи, які виконували впродовж сезону. Це вказує на правильність планування їхньої підготовки. Хотілось би відзначити низку результатів. У Олексія Кириліна з Сумської області впродовж сезону не все виходило, але зараз кидком диску на 62 м 02 см він підтвердив, що може боротися на чемпіонаті світу за високий результат. Цікавим був фінал стометрівки у хлопців. Раніш у нас тут по черзі перемагали Василь Макух з Тернопільщини та черкащанин Олександр Савенко. Цього разу виграв Савенко, виконавши при цьому норматив майстра спорту – 10,65. Давно наші юнаки не бігали так швидко.
 
Стабільно виступили лідери – молотобойці запоріжанин Михайло Кохан (81.20), дніпрянка Валерія Іваненко (61.82), а також висотниця з Дніпра Ярослава Магучіх (1.80). Вони спланували вихід на пік форми ближче до чемпіонату світу та Європейського юнацького олімпійського фестивалю, тому проходили ці змагання в тренувальному режимі. Тим не менш, доволі впевнено перемогли, підтвердивши свою майстерність.
 
Ну і, звичайно, хочу відзначити новий юнацький рекорд України (U-18), який у десятиборстві встановив представник Київської області Роман Войцешук – 6638 очок, що також є нормативом на юнацький чемпіонат світу.