ТОП-результати підопічних Ірини Пустовойт та Ігоря Лонського

235
21-22 червня у Кропивницькому відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед молоді.
 
З результатів цих змагань в першу чергу варто відзначити перемогу киянки Ірини Геращенко в стрибках у висоту. Вона її здобула з особистим рекордом, повторивши при цьому молодіжний рекорд України та виконавши норматив на дорослий чемпіонат світу – 1 м 95 см. Причому, як відзначила начальник штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики Христина Ромащук, подолала цю висоту Ірина з першої спроби. Друге місце у змаганнях висотниць також з гарним результатом – 1.91 – посіла ще одна підопічна Ірини Пустовойт, Юлія Левченко.
 
Проявили себе на високому рівні у Кропивницькому ще декілька атлетів. Харків’янка Марина Килипко стала найкращою у стрибках з жердиною – 4.40. Данило Курта з Запорізької області став єдиним, кому підкорився на стометрівці норматив на чемпіонат Європи серед молоді – в забігу він показав час 10,40.
Також в забігу виконав норматив на Бидгощ на дистанції 110 м з/б кримчанин Максат Кандимов – 14,15. В фіналі він пробіг трошки гірше і поступився золотом киянину Богдану Чорномазу, який підтвердив свій норматив (14,06 проти 14,25).
 
Взагалі у цій дисципліні хлопцям певною мірою пощастило, оскільки на стадіоні на спринтерській прямій переважно дув сильний вітер в спину. І, наприклад, на жіночій бар’єрній стометрівці трьом дівчатам і в забігах, і у фіналі, вдалося показати час кращий за норматив на чемпіонат Європи серед молоді. Але через вітер, який перевищував 2 м/с, вони зараховані не будуть.
 
У стрибках у висоту впевнено перемогу здобув Віктор Лонський з Житомирщини – 2.25. Гарні результати були показані у стрибках у довжину у хлопців. Тут відразу чотирьом учасником вдалося виконати нормативи на Бидгощ. Переміг з особистим рекордом ще один вихованець Ігоря Лонського, Владислав Мазур з Житомирської області – 8.01. далі – донеччани Богдан Єгоров (7.76) і Ігор Гончар (7.66), а також харків’янин Ярослав Ісаченков (7.56). До речі, Ісаченков також виконав норматив у потрійному стрибку, де він святкував перемогу – 16.12.
 
За словами Христини Ромащук, це був основний і завершальний етап відбору на молодіжний чемпіонат Європи. Невдовзі буде сформовано склад збірної України, яка 13-16 липня змагатиметься в Бидгощі (Польща). Також зазначимо, що низка лідерів цієї вікової категорії пропускала національну першість через участь в командному чемпіонаті Європи.