Найробі-2017: десятка Войцешука й особистий рекорд Демченка

272
Вечірня програма другого дня чемпіонату світу U18 була не надто насичена виступами українських легкоатлетів. Єдиним, хто змагався у фіналі, був Роман Войцешук.

 
Власне, Войцешук брав участь у змаганнях з десятиборства, вже мав за спиною вісім видів і посідав після них дев’яту позицію. Після метання списа (35,59 м) він знову перемістився на десяте місце. Але найбільш прикрим моментом змагань стала заключна дистанція 1500 метрів, де Романа було дискваліфіковано. Та навіть попри це йому вдалося втримати десяту сходинку (5609 очок). А переміг з найкращим результатом юнацького сезону в світі француз Стівен Фовел Клінш (7559 очок).
 
Андрій Василевський буквально пролетів першу половину дистанції 400 метрів з бар’єрами і саме він виходив одноосібним лідером на заключний віраж. Але помилка перед шостим бар’єром, а потім і зачеплений восьмий зіграли свою роль. Василевський фінішував у забігу п’ятим. Показаних ним 55,10 с для виходу до півфіналу за часом також забракло.
 
Поза фіналом з бігу на 400 метрів залишився Ярослав Демченко, проте атлет у півфінальному забігу зумів встановити особистий рекорд (47,96 с) і посів 11-те місце.
Фото ©Getty Images for IAAF
 
Читайте також: