Зустріч чемпіонок і медалісток Бидгоща-2017: квіти, посмішки і маленький молотобоєць

259
Справжні і душевні… Самі такі наші переможниці і медалістки чемпіонату Європи U23, саме такими були їхні емоції і саме так – невимушено, щиро і по-справжньому – хотілося привітати їх з успішним виступом у Бидгощі. Сонячний парк, слова вдячності від керівництва, посмішки всіх присутніх і зацікавленість звичайних прохожих – все це лише додало позитивного настрою.

 
На зустрічі були не всі: дехто з атлетів, як, наприклад, Марина Бех, з Бидгоща відразу поїхали на інші змагання. Дехто вже був у себе вдома (в інших містах). Тож на зустріч завітали чемпіонки Європи серед молоді Юлія Левченко (стрибки у висоту) й Альона Шамотіна (метання молота), срібна медалістка і рекордсменка України серед молоді з бігу на 3000 метрів з перешкодами Наталія Стребкова, срібна медалістка зі стрибків у висоту Ірина Геращенко, дворазова бронзова медалістка (200 м і естафета 4х400 метрів) Яна Качур, а також державний тренер збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник.
 
Привітати спортсменок прийшли президент ФЛАУ і перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь, керівник департаменту розвитку Ольга Аксьонова і фахівець департаменту розвитку Антон Петров. Ігор Євгенович звернувся до атлеток зі словами вдячності, розповів, як вболівав за них упродовж усього чемпіонату і пишався кожним з їхніх виступів. І, звісно, побажав подальших успіхів і пообіцяв максимально можливу підтримку.
 
А дякувати і справді було за що, адже виступ у Бидгощі став для збірної України найуспішнішим за всю історію участі у молодіжних чемпіонатах Європи. Вище четвертого місця у медальному заліку наша команда ще жодного разу не піднімалася. Але важливо й інше – те, що всі лідери, всі, від кого чекали медалей, ці сподівання виправдали. А Яна Качур і взагалі створила сенсацію: з кола в коло поліпшуючи особистий рекорд, у фіналі з бігу на 200 метрів вона ще й виграла «бронзу». А потім додала до неї ще одну в жіночій естафеті 4х400 метрів.
 
 
Після інтерв’ю журналістам, дівчата довго пригадували цікаві моменти з Бидгоща. Зокрема те, як Яна перед своїм фіналом потерла на щастя медаль Наталі Стребкової, і про те, які думки були в голові під час самого забігу. В цей час до компанії чемпіонок і медалісток підійшов тато з маленьким хлопчиком. Той, вилізши з дитячого візочка, швидко визначився, до кого зі спортсменок підійти. Взявши Альону Шамотіну за руку, він все швидше і швидше почав крутитися з чемпіонкою, як справжній молотобоєць. І тепер, попри бажання татка віддати сина у футбол, йому доведеться задуматися: а чи не майбутній легкоатлет-чемпіон у нього підростає?
 
Незабаром на сайті ФЛАУ, на XSPORT, ТРК «Київ», «Іномовленні» і «Жорсткій атлетиці» читайте і дивіться інтерв’ю з нашими героїнями і з державним тренером збірної України В’ячеславом Тиртишником.
Попередня статтяЗустріч переможців і призерів чемпіонату світу U18 і чемпіонату Європи U23!
Наступна статтяСклад команди для участі у чемпіонаті світу з гірського бігу (довга дистанція)